Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is niet stil aan de overkant: in deze wijken in Den Bosch komt burenoverlast vaak voor

Door Marèl Holtermans 21 oktober 2020

Iedereen vertoefde de afgelopen maanden ‘braaf’ in Tuinesië en Balconia. Veel mensen leren hun buren nu eindelijk eens kennen, maar niet altijd op de goede manier… Die ene buurman is dag in dag uit met zijn hogedrukspuit in de weer, de toch iets te drukke barbecue of je bovenbuurvrouw met standaard de muziek keihard. Buren maken gewoon herrie! In Den Bosch hadden vooral mensen in de binnenstad meer last van elkaar.

In heel Nederland waren er flink wat meer overlastmeldingen, in Den Bosch was dit maar liefst 900. Dat zijn er 219 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. RTL Nieuws heeft deze gegevens van de politie verwerkt in een kaartje. Op hun site kun je ook inzien hoeveel overlastmeldingen er in jouw wijk waren. Over het algemeen is het opvallend dat er in stadscentra veel minder overlast is gemeld, zo ook in Den Bosch. In de eerste helft van 2020 was er voor de bewoners van de binnenstad ook wel minder te klagen: geen evenementen en geen dronken mensen die over straat liepen. Juist in de andere wijken gingen mensen los over elkaar.

Burenoverlast in Den Bosch

Van de 900 meldingen kwamen dus de meeste uit het centrum, namelijk 222. Toch is een andere wijk die ook direct opvalt: De Kruiskamp. Hoewel het totale aantal meldingen ‘slechts’ 122 was, was dit een stijging van ruim 40%. Ook bij ’t Zand was een flinke toename te zien. Het aantal lag vorig jaar nog op 54, dit jaar was het maar liefst 149. Ook in Boschveld was het een stuk onrustiger: daar verschilde het van 3 in 2019, naar 79 in 2020.

Lees ook:

erfgrens den bosch

Ruzie met de buren over stuk grond: zo zoek je uit wat de erfgrens is

Je wilt een uitbouw plaatsen of je hebt bonje met de buren over de schutting. Dit zijn scenario’s wa...

Rijke buren! Zoveel miljonairs wonen in Den Bosch

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek w...
burenboete

Bonje met de buren: zoveel Bosschenaren maakten het zo bont dat ze een boete kregen

Het steenoude gezegde ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ is natuurlijk cliché, maar wel wa...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.