Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: dit is de winnaar van het Kwèkfestijn, wedstrijd FC Den Bosch stilgelegd en meer

Door Marèl Holtermans 18 november 2019

Zo, dat was een bewogen weekend! Er werd vrolijk gedanst en gezongen bij het Kwèkfestijn, maar er werd ook veel gedemonstreerd bij de sinterklaasintocht. Hier lees je al het nieuws van het afgelopen weekend terug. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

CV Pompe en Verzuipen grote winnaar Kwèkfestijn

Ze deden pas voor de tweede keer mee, maar pakten afgelopen weekend bij het 61e Kwèkfestijn de winst. CV Pompe en Verzuipen won met nummer ‘Ut rood wit gele goud’. Daarnaast won de carnavalsvereniging ook nog de presentatieprijs voor de mooiste act. Dat was volgens de organisatie nog nooit gebeurd!

Sinterklaasintocht

Sinterklaas en zijn pieten zijn zondagmiddag met veel gejuich onthaald. Honderden kinderen wachtten het bonte gezelschap op. Er werd gedanst, gezongen en natuurlijk pepernoten gegeten. Nadat Sinterklaas bij Bolwerk aankwam, ging hij richting de Markt.

Demonstraties

Hoewel er aan de ene kant van de stad flink gedanst en gezongen werd, was de sfeer aan de andere kant van het centrum grimmig. Demonstranten lieten flink van zich horen en er werden zelfs rookbommen gegooid. Wij waren erbij en maakten bovenstaande video.

Ben jij door ons op de foto gezet? Of wil je nog extra nagenieten? Bekijk dan hier alle foto’s: 

Sinterklaasintocht 2019 den bosch

Dansende kinderen, pepernoten en demonstraties: zo zag de intocht eruit [foto’s]

Sinterklaas en zijn pieten zijn zondagmiddag met veel gejuich onthaald. Honderden kinderen wachtten ...

Wedstrijd FC Den Bosch stilgelegd

De wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag stilgelegd vanwege racistische leuzen vanuit het publiek. Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira liep boos het veld af toen er vanuit de tribunes k-neger en k-zwarte werd geroepen. Volgens BD zouden een aantal mannen in het publiek eerder die dag bij de pro-zwarte piet demonstraties aanwezig zijn geweest.

Tegen RTL Nieuws zei voetbalbond KNVB dat de bond ‘keihard’ op gaat treden tegen racisme. “Er wordt nu samen met de club gekeken hoe de daders kunnen worden opgespoord en aangepakt.”

Openingsconcert Mainstage Brabanthallen

De nieuwe zaal in de Brabanthallen, Mainstage, is zaterdag feestelijk geopend. Dat lezen we bij BD. Het concert stond geheel in het teken van George Michael. “Voor ons was dit uiteraard een spannende onderneming”, zegt zanger Charly Luske. “Een ruimte muzikaal inwijden is immers altijd afwachten.” Gelukkig is het helemaal goed gekomen!

Dit heb je dit weekend gemist op indebuurt:

Zwijmelen! 9 x deze Bossche woningen kosten minimaal 1 miljoen euro

Sommige woningen maken je gewoon héél nieuwsgierig! Deze kasten van huizen staan te koop vanaf € 1.0...
InbraakBarometer

In deze Bossche wijken is de kans op inbraak het grootst

Natuurlijk hopen we dat je nog nooit een inbraak hebt meegemaakt. Helaas zijn er wel heel wat dieven...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.