Zeven Bossche restaurants mogen de champagne inschenken, want deze culinaire toppers staan in de prestigieuze restaurantgids Gault&Millau 2022. Dit onafhankelijke magazine tipt de beste restaurants in Nederland.
Maandag 14 maart werd de nieuwe Gault&Millau gids 2022 gelanceerd in TivoliVredenburg. Tijdens het event werden ook de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2022 in categorieën als ‘Jonge Topchef van het Jaar en ‘Ontdekking van het Jaar’.
Over Gault&Millau
Gault&Millau is te vergelijken met de Michelingids. Nederlandse restaurants worden in dit tijdschrift bekroond met koksmutsen in plaats van sterren. Hoe meer, hoe beter. In totaal zijn er twintig punten te behalen. Drie koksmutsen houdt in dat Gault&Millau 2022 een restaurant voortreffelijk vindt.
Swipe naar links om meer restaurants te zien.
Auberge de Veste
Over dit restaurant zegt Gault&Milau: “Pittoresk gelegen aan de Binnendieze in de historische kern van Den Bosch verrast deze Franse auberge met eenvoudige, smaakvolle bereidingen.” Daarnaast wordt onder meer de ‘zeer brede wijncollectie’ gewaardeerd.
Sense is volgens Gault&Milau modern, trendy en kleurrijk. Er heerst hier volgens de schrijvers een gezellige sfeer. “In de ruime open keuken wordt relaxt maar secuur gewerkt door Chef Dennis Middeldorp en zijn team.”
Volgens de recensenten van Gault&Milau ben je bij Noble aan het juiste adres als je het leuk vindt om gerechten te delen. “Het sharing-concept geeft hij [chef Edwin Kats, red.] extra vorm door bereidingen kleiner dan normaal te portioneren zodat er ruimte is om verscheiden en veel te bestellen. Hij laat zijn expertise en fantasie de vrije loop.”
Ook Le VIN’x staat in de restaurantgids. Dat komt volgens de recensenten door de aangename sfeer die eigenaresse en host Marieke Vennix creëert. “Op de kaart staan diverse bereidingen van oesters, garnaalkroketten met limoenblad en tataki van zalm met sinaasappel, dashi en gin. Haar wijnaanbod telt voor.”
Fabuleux ligt aan de Verwersstraat en is al jaren een begrip in Den Bosch. Volgens de experts is met name de ‘zacht smakende ganzenleverpaté’ een aanrader.