Update! Dit is de uitslag van de Provinciale Verkiezingen in Brabant

Door Marèl Holtermans 20 maart 2019

De definitieve uitslag is nog niet bekend, maar uit de exitpoll blijkt dat Forum voor Democratie de grote winnaar is van de Provinciale Verkiezingen in Brabant. Ook GroenLinks heeft (waarschijnlijk) meer zetels dan voorheen. Dat is zojuist bekendgemaakt door NOS. 

Heb je op Forum voor Democratie gestemd? Dan ben je niet de enige! De partij heeft maar liefst acht zetels binnengehaald, ondanks dat het de eerste keer is dat de partij meedoet met de verkiezingen. Ook GroenLinks heeft veel stemmen gekregen, die partij ging van drie naar vijf zetels.

Minder zetels dan in 2015

CDA, SP, PVV en D66 verloren zetels. De VVD heeft procentueel minder stemmen ontvangen dan in 2015, maar het aantal zetels blijft gelijk. Partijen waarbij het aantal zetels gelijk blijft, zijn 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant.

VVD blijft de grootste partij van de provincie met tien zetels. CDA en Forum voor Democratie staan op de tweede plek met acht zetels. De definitieve uitslag volgt later, maar wijkt waarschijnlijk niet veel af van de voorlopige uitslag.

Meer gestemd

In heel Brabant is er meer gestemd dan in 2015. Vijftig procent van de mensen ging naar de stembus. In 2015 was dat 43% van de mensen.

Update 14.40 uur: de definitieve uitslag is inmiddels bekend. VVD blijft de grootste partij. Forum voor Democratie staat op de tweede plek en CDA op nummer drie. 

Lees ook:

Robbies

Voor de laatste keer naar Robbies, niet voor koffie maar voor leegverkoop

We moeten er toch echt aan geloven: conceptstore Robbies gaat dicht, voorgoed. De winkel houdt daaro...
Kledingwinkel Markt

[VIDEO] Er zit een nieuwe kledingwinkel op de Markt

De Markt is en blijft in beweging. Niet zo lang geleden openden restaurant Het Warenhuis en kledingw...
Mark Rutte

Hoog bezoek: premier Mark Rutte is woensdag in Den Bosch

Premier Mark Rutte (VVD) is samen met partijgenoten woensdag in Den Bosch. Dat lezen we op de websit...

adv.