Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de status van de knalgele Geldmaat in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 16 augustus 2019

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het Bossche straatbeeld. Er komen knalgele exemplaren voor terug. Ook de naam van de flappentap verandert: contant geld halen we straks uit de Geldmaat in Den Bosch. Wat dat allemaal inhoudt en wanneer onze stad aan de beurt is, leggen we je graag even uit.

Co-productie met: Hilke Vos – indebuurt Zwolle

Wat verandert er?

De drie grootbanken willen hun eigen geldautomaten inruilen voor één algemeen exemplaar. Die plannen werden twee jaar geleden al aangekondigd. Geen ABN-groen meer aan de Visstraat en ook geen ING-oranje meer aan de Parade maar een bankonafhankelijke flappentap met een vrolijke gele kleur.

(Tekst gaat verder na de afbeelding)

Waarom?

Simpel: omdat de kosten voor de unieke, afzonderlijke flappentappen te hoog oplopen. En dat is logisch, omdat we met elkaar steeds minder geld opnemen en meer en meer met onze pinpas afrekenen. Daarbij rijzen de beveiligingskosten de pan uit door alle plofkraken. Door nu samen één gezamenlijke automaat te lanceren, hopen ABN, ING en de Rabobank de opgelopen kosten te drukken en een kaalslag te voorkomen.

Oké, en wat hebben wij daaraan?

Nou, dat al die flappentappen straks geel kleuren, maakt het niet alleen voor iedereen herkenbaar, maar ook in veel opzichten heel makkelijk. Want ongeacht bij welke bank je zit, bij elke Geldmaat is het straks voor iedereen mogelijk om geld uit de muur te halen. Bovendien hoeven we geen nieuwe pinpassen aan te vragen, want we houden gewoon onze eigen bankkaarten. Ook  kunnen we zo vaak en zoveel geld opnemen als ons saldo en pinlimiet toestaat. En, heel handig: alle automaten werken hetzelfde.

(Tekst gaat verder na de afbeelding)

En wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

Het nieuwe geldautomatennetwerk wordt vanaf dit jaar stap voor stap over Nederland verspreid. De oude apparaten worden geleidelijk vervangen door de nieuwe Geldmaat. Het project moet eind 2020 zijn afgerond. Sommige pinautomaten veranderen uiterlijk 30 september in een Geldmaat.

  • Mgr van Roosmalenplein
  • Rivierenplein
  • Pettelaarpoort
  • Henri Dunantstraat – `s Hertogenbosch
  • Rompert Passage

Blijven alle pinlocaties behouden?

Dat is nog niet zeker. Wel zullen we de Geldmaat straks vinden op veel plekken waar we nu al geld uit de muur halen. Maar hoeveel flappentappen er door deze geldautomatenmetamorfose worden weggehaald, is niet duidelijk.

Lees ook:

geldmaat den bosch

Op deze locaties in Den Bosch verandert de pinautomaat in de gele Geldmaat

De automaten van ING, Rabobank én ABN Amro verdwijnen en daar komen allemaal knalgele exemplaren voo...
den bosch

Dit zijn de meest gegoogelde vragen over Den Bosch

Google bestaat twintig jaar. Nu vragen wij ons af: wat zijn eigenlijk de meest gegoogelde vragen ove...
geld-muntjes-vakantie-800x500

Zoveel mensen in Den Bosch hebben geen geld voor vakantie of nieuwe kleding

Hield jij dit jaar een staycation omdat een tropische bestemming er even niet in zat? Je bent niet d...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.