Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Den Bosch

Door Marèl Holtermans 27 oktober 2020

425, zoveel Bosschenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Den Bosch

Dit is minder dan een week eerder: toen kwamen er 484 geregistreerde besmettingen bij. De afgelopen zeven dagen zijn zes personen opgenomen in het ziekenhuis vanwege coronaklachten. Ook zijn drie mensen overleden in Den Bosch.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Om het toenemende aantal coronapatiënten aan te kunnen, is het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) naar ‘code rood’ gegaan. Dit houdt in dat de reguliere zorg deels is afgeschaald. Daarnaast heeft het ziekenhuis extra maatregelen ingevoerd, zoals het inperken van bezoektijden. Meer daarover lees je hier:

code rood

Code rood bij Jeroen Bosch Ziekenhuis: dit zijn de nieuwe regels

De regels bij Brabantse ziekenhuizen zijn aangepast, zo ook bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). S...

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Den Bosch vanaf begin maart tot nu toe. Via het menu links boven in de grafiek, kun je switchen naar aantal ziekenhuisopnames en overledenen. 

Tekst loopt door onder de grafiek.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht gingen”, concludeert het RIVM.

Landelijke ziekenhuisopnames

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld binnen heel Nederland en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

code rood

Code rood bij Jeroen Bosch Ziekenhuis: dit zijn de nieuwe regels

De regels bij Brabantse ziekenhuizen zijn aangepast, zo ook bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). S...
besmettingen coronapodcast

IC-arts van JBZ over de toenemende besmettingen: ‘Ik maak me zorgen’

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt steeds verder op in Den Bosch. Inmiddels is onze ...
jbz overledenen corona

JBZ klaar met agressieve patiënten: ‘Ik ben vandaag 26 keer uitgescholden’

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is een campagne gestart om grensoverschrijdend gedrag van agressie...

adv.