Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers in Den Bosch

Door Jantine 11 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om een periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Den Bosch

Zijn er in onze stad ook meer Bosschenaren besmet geraakt met het coronavirus? Volgens de kaart van LocalFocus zijn er in de periode van 29 juli tot en met 11 augustus in Den Bosch 26 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is meer dan bij de vorige test; toen waren er in twee weken 18 geregistreerde besmettingen. In de afgelopen twee weken zijn er volgens de kaart geen coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners is daarmee gemiddeld 16,8.

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in Vught of ergens anders in het land? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht.

Aangescherpte regels

Mark Rutte deed vorige week tijdens de persconferentie met name een beroep op jongeren om zich aan de regels te blijven houden. Introductieweken voor nieuwe studenten zijn dit jaar enkel mogelijk in aangepaste vorm. Ook werden de horecaregels aangescherpt. “In de horeca verslapt de naleving van de basisregels. We draaien daarom een eerdere versoepeling terug”, vertelde de premier tijdens de persconferentie.

Meer nieuws:

korte-putstraat

Horecaregels aangescherpt: hier moet je in Den Bosch rekening mee houden

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerder...

Bossche Roel was tijdens lockdown in Athene: ‘Je mocht alleen met een formulier de straat op’

Elk land gaat anders om met de gevolgen van het coronavirus. Ons kabinet ging voor een 'intelligente...
coronaboete

Hiervoor kun je een coronaboete krijgen in Den Bosch

Afgelopen week hamerde burgemeester Jack Mikkers er nog op: blijf de coronaregels naleven en verslap...

adv.