Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Balen: blauwalg gespot in natuurwater in Den Bosch (je kunt dus niet zwemmen)

Door Liselot de Bruijn 10 augustus 2020

Neem jij tijdens deze hittegolf het liefste een frisse duik in natuurwater? Groot gelijk! Toch is het opletten geblazen: blauwalg doemt weer op in vijvers, plassen en meren. Ook in Den Bosch…

Geniet jij graag van het water bij de IJzeren Vrouw? Vergeet het dan maar om erin te duiken. De gemeente deed vorige week een check en vond blauwalg op verschillende plekken in Den Bosch, waaronder bij de IJzeren Vrouw.

Irritatie

Als je blauwalg aanraakt of zelfs tijdens het zwemmen binnenkrijgt, is de kans groot dat je ogen of huid gaan irriteren. Ook is de kans groot op duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Houdt jouw hond van zwemmen? Helaas is het ook voor dieren niet veilig in water waar blauwalg is gevonden. Pas dus op dat je hond niet zomaar het water in plonst!

Doe de check

Wil jij veilig zwemmen in natuurwater? Check voordat je vertrekt voor een dagje zwemmen even de website van Aa en Maas. Hier kun je precies zien waar in Den Bosch blauwalg is gevonden en waar je dus beter uit de buurt kunt blijven. De kwaliteit wordt regelmatig gemeten en de website kan zo veranderen, dus houd het goed in de gaten.

adv.