Mysteries

Dit zijn de 7 leukste mysteries die we opgelost hebben in 2017

Mysteries
27 december 2017

Bellende engelen op de Sint Jan, waarom we zoveel worstenbroodjes eten en meer prangende mysteries die we voor je hebben opgelost dit jaar. Lees ze allemaal!

Wat is het ‘kippenbrugje’ in Den Bosch?

Mysteries
23 december 2017

Den Bosch is één groot openluchtmuseum. Wanneer je om je heenkijkt kom je soms gekke en aparte dingen tegen. We doken voor dit mysterie even de geschiedenis in en stuitten…

Waarom is er maar een Halve Peer van de Oetels in Uilenburg?

Mysteries
16 december 2017

Het is één van de bekendste beelden in Den Bosch, de Halve Peer van de Oetels. Het beeldje hangt in Uilenburg aan de muur boven de opstapplaats van de Binnendieze….

Wat doen die bellen daar op de muur bij het station?

Mysteries
9 december 2017

Wie goed kijkt naar de muur van appartementencomplex Perron073 ziet, jawel, glazen bellen. Ze zijn geplaatst tussen het metselwerk. Maar waarom en door wie zijn ze daar geplaatst?

Wat doet de All You Need Is Love-caravan bij Den Bosch?

Mysteries
28 november 2017

Een oplettende weggebruiker spotte deze caravan op de weg naar Vught. Wij zijn erg benieuwd wat het daar deed. Opnames in Den Bosch?

Bosch mysterie: waarom vieren we de 11e van de 11e?

Mysteries
11 november 2017

Den Bosch zou niet misstaan als decor in een spannende thriller vol onopgeloste raadsels. De stad zit namelijk vol met geheimen. In deze rubriek ontrafelen wij Bossche mysteries. Dingen waarvan je…

Waarom eten we in Brabant zoveel worstenbroodjes?

Eten & drinken
29 oktober 2017

Wie eet er niet weleens een worstenbroodje? De cultstatus van het Brabants worstenbroodje is zelfs door UNESCO opgenomen in de lijst van immaterieel erfgoed. 

Wie zet de klokken op de Sint Jan en het Stadhuis terug?

Mysteries
28 oktober 2017

Hoera, we mogen ’s ochtends een uurtje langer slapen! Zaterdagnacht worden de klokken om 03.00 uur een uur teruggezet. Onze mobieltjes regelen de juiste tijd vanzelf. Maar hoe zit dat met de klokken…

Wat doet die bellende engel op de Sint Jan?

Mysteries
21 oktober 2017

Als je langs de Sint Jan loopt, moet je maar eens de tijd nemen de details van de kathedraal te bekijken. De beelden van de gedetailleerde wezentjes op de bogen….

Wat betekent het stadswapen van Den Bosch eigenlijk?

Mysteries
14 oktober 2017

Wij zijn als Bosschenaren maar wat trots op ons wapen, dat stamt al uit de middeleeuwen. Het bestaat uit elementen die de geschiedenis weergeeft van de twaalfde tot de zeventiende eeuw. Maar…

Pagina 1 van 3