Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Redacteur Lotte ging voor het eerst floaten (drijven op zout water) bij CloudSeven

Aangeboden door CloudSeven Relax & Unwind Studio 4 september 2019

Weet je nog? In juni opende CloudSeven: de relax and unwind-studio van Claudia de Laat. Eerder spraken we haar over de nailbar, massagesalon en floatroom in één. Maar wat is floaten eigenlijk? Om daar achter te komen, moesten we het zelf uitproberen, vond Claudia. Zo gezegd, zo gedaan. 

Na een dag rennen van hot naar her op kantoor, kom ik om 15.00 uur met een bezweet hoofd binnenrennen bij studio CloudSeven. Ik hoor je denken: ‘Wat klaagt ze nou! Je krijgt een relaxsessie onder werktijd!’ Helemaal mee eens, maar ik heb geen tíjd voor ontspanning! Druk! Deadlines! Afspraken!

Een rustgevende inrichting

Gelijk als ik binnenkom, valt er al een beetje druk van mijn schouders. De muren zijn lichtroze geverfd en de ruimte staat vol met groen: potten met grote bladeren, hippe ringen met plantjes en een muur vol mos. Misschien is het de shot zuurstof of de glimlach waarmee ik word ontvangen, maar ik krijg plotseling ontzettend veel zin om een uur ondergedompeld te worden in de oase van CloudSeven.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Entree Cloudseven. Foto: indebuurt Den Bosch
Entree. Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Nailbar. Foto: Cloudseven Relax & Unwind

‘Is het de eerste keer floaten?’, vraagt een dame vriendelijk. ‘Ja…’ antwoord ik onzeker. Dan komen de instructies: eerst naar de wc, even afspoelen onder de douche en eventueel oordoppen in. We lopen naar een lichtblauwe ruimte die grenst aan een donkerblauwe hal, wederom stijlvol aangekleed met lampjes, spiegels en planten. Ik mag naar binnen bij floatroom 3.

There’s no wifi in the floatroom

De floatroom is een soort enorme badkamer met een douche en een deurtje naar een blauw verlichte ruimte. Het is geen bad of tank, maar veel groter: een hele kamer met een klein laagje water waarin je zelfs gewoon rechtop kan staan.

Ik herinner me wat ik op de flyer las: ‘There’s no wifi in the floatroom‘. Het moet een prikkelloze ervaring zijn. ‘Hup’, denk ik, na het maken van wat foto’s. ‘Telefoon uit en badjas aan!’

Gewichtloos drijven

De temperatuur van zowel de ruimte als het badwater is perfect. In de verte speelt zacht rustgevende muziek. Tien minuten drijf ik op het zoute water, terwijl ik naar de lampjes op het plafond staar. Ik denk aan mijn dag en de mensen die ik heb gesproken. Nog nooit heb ik me zó gewichtloos gevoeld!

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Floatroom 3. Foto: indebuurt Den Bosch
Floatroom 3. Foto: indebuurt Den Bosch
Float room. Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Float room. Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Voor het eerst floaten. Foto: indebuurt Den Bosch

Ontspannen

Dan gaat de muziek uit. Veertig minuten van stilte volgen: ‘Nu ga ik écht ontspannen’, neem ik me voor. Ik druk de verlichting in de floatroom uit. Zo goed als ik kan, haal ik mijn twee yogalessen voor de geest en begin met ademen naar mijn buik. Vier tellen in, vier tellen uit, vier tellen wachten. Plotseling schrik ik van een luid galmend geluid. Het is – geen grapje – mijn eigen snurk. De ademhalingsoefeningen werkten iets te goed!

Hoewel ik vooraf bang was om een uur opgesloten te zijn met mijn gedachten, vliegt de tijd om. Voor ik er erg in heb, springen de lampen en de muziek weer aan. Uitgerust, alsof ik een nacht heb geslapen, stap ik het bad uit en neem een frisse douche. Genieten!

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Opfrisruimte. Foto: indebuurt Den Bosch
Opfrisruimte. Foto: indebuurt Den Bosch
CloudSeven. Foto: indebuurt Den Bosch
CloudSeven. Foto: indebuurt Den Bosch

Met Claudia napraten

In alle rust föhn ik mijn haar in een kamer met prachtig behang (zie de foto). Eenmaal terug in de lichtblauwe ruimte, krijg ik een glaasje water. Ik bereid me mentaal vast voor om terug te gaan naar de drukke buitenwereld.

Maar dan komt Claudia naast me zitten: “Ik kom vaak even een praatje maken als mensen voor het eerst floaten“, legt ze uit. “Iedereen ervaart het anders. Sommige mensen krijgen er energie van, en anderen worden juist helemaal rustig.

Waarom is floaten goed voor je?

Jarenlang is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van floaten. Claudia: “Floaten zorgt ervoor dat het stresshormoon in je lichaam vermindert en de productie van hormonen die je een fijn gevoel geven wordt gestimuleerd. Hierdoor heeft floaten veel positieve effecten, waaronder: een betere weerstand, herstel van sportblessures, verlaging van je bloeddruk en hartritme, stimuleren van de circulatie van bloed en zuurstof en verbetering van de conditie van je huid.”

Het water waarin je drijft bevat 500 kilo Epsomzout, met magnesium als belangrijkste werkzame stof. Dat zorgt ervoor zorgt dat het opgebouwde zuur in je lichaam vermindert.

CloudSeven. Foto: indebuurt Den Bosch
CloudSeven. Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Massageruimte. Foto: indebuurt Den Bosch

Kennismaking met floaten in Den Bosch

Claudia legt uit: “Voor de een is het makkelijker om zich volledig over te geven aan rust als voor de ander. In het begin kan het zelfs als saai worden ervaren. Na drie keer floaten kun je pas een goed oordeel geven of floaten iets voor jou is.”

Daarom krijg je bij CloudSeven als kennismaking een strippenkaart waarmee je drie keer kan floaten voor maar €99,-. Je kan ook kiezen voor een abonnement. Check hier hoe het werkt!

Win een gratis floatsessie

Wil jij een keer gratis floaten? Dat kan! Schrijf je in via onderstaand formulier. Ben je al lid van de nieuwsbrief? Ook dan kun je je aanmelden. En nee, je ontvangt dan geen dubbele mails!

  • Door deel te nemen ga je automatisch akkoord met de actievoorwaarden.

Deze bijdrage wordt je aangeboden door CloudSeven Relax & Unwind Studio. Meer over CloudSeven Relax & Unwind Studio ontdekken?

CloudSeven Relax & Unwind Studio beauty en wellness

Gesloten09:00 - 21:00

Helvoirtseweg 130, Vught

Bekijk meer:beauty en wellness

Lees ook:

Claudia introduceert gewichtloos drijven op zout water: ‘1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap’

Aan de Helvoirtseweg in Vught zit sinds deze maand de relax and unwind-studio van Claudia de Laat: C...

adv.