Lian helpt ouderen in Den Bosch: ‘Langer prettig thuis wonen, dat gun ik iedereen!’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Lian Vos | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Den Bosch zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als hulpvragende ouderen. Vestigingsmanager Lian Vos van Saar aan Huis in Den Bosch wil daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Saar aan Huis kun je zien als een aanvulling op thuis- en mantelzorg. “De thuiszorg is er echt voor de verzorgende en verpleegkundige taken. Onze Saars en Brammen vullen die zorg verder aan. Ze hebben geen tijdsdruk en kunnen daardoor in alle rust mensen begeleiden en helpen waar nodig. Hierdoor kunnen onze cliënten langer en prettig thuis blijven wonen.”

Het voordeel van een Saar aan Huis

Het unieke van een Saar aan Huis is het persoonlijke tintje. “De Saar of Bram wordt gematched aan de zorgwensen en persoonlijkheid van de klant. Heeft iemand bijvoorbeeld behoefte aan gezelschap, dan kunnen we samen een puzzel leggen of een museum bezoeken. Als er huishoudelijke klusjes gedaan moeten worden zoals boodschappen doen of de was opvouwen, is dat ook geen probleem.”

Lian vertelt: “We combineren praktische hulp met gezelschap en begeleiding. Daar ligt onze kracht. We passen ons aan, aan datgene waar de cliënt behoefte aan heeft. Het doel is om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. In hun eigen huis, in de buurt van hun familie en vrienden. Dat gun ik iedereen.”

Ontzorgen

Het verlenen van mantelzorg kan zwaar zijn, omdat het zorgtaken zijn die ineens op je bordje komen te liggen. “Het is dan belangrijk om hulp te vragen, zodat het je allemaal niet te veel gaat worden.” vertelt Lian. “Omdat wij vaak de zorg kunnen leveren die gewenst is, ervaren de mantelzorgers direct dat ze ontlast worden.”

Hoewel de meeste cliënten van Saar aan Huis ouder zijn, is dit niet een vereiste. Iedereen is welkom. “Iedere cliënt die aanvullende mantelzorg nodig heeft, eenzaam of hulpbehoevend is, kan bij ons terecht. Wij maken daar absoluut geen onderscheid in.”

Haal jij ook voldoening uit het ontzorgen van anderen? “Als Saar of Bram krijg je jouw eigen vaste cliënten zodat je echt een band met hen op kunt bouwen.” Zorgcompententies zijn bij Saar aan huis belangrijker dan een specifiek diploma in de zorg. “Iedereen die van zichzelf weet dat zij een hart voor de zorg hebben, zijn welkom om te solliciteren. Lief, doortastend en geduldig zijn, dat is wat ik vooral in een Saar of Bram zoek”, vertelt Lian.

Positieve energie

Lian krijgt veel energie van haar werk. Niet alleen omdat ze graag mensen helpt, maar ook omdat ze vaak leuke reacties krijgt. “Als mensen ons bellen, weten ze vaak niet wat ze moeten doen. Ik kan ze dan geruststellen en concrete hulp bieden”, vertelt Lian. “Als ik vertel wat wij kunnen doen en een afspraak met ze inplan, kun je vaak al een stukje rust in hun stem horen opkomen. Ja, daar doe ik het echt voor. Dat geeft zoveel voldoening.”

Saar nodig of worden?

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal Lian en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Potje Padellen? 7 x hier in Den Bosch kun je padel spelen”

Potje Padellen? 7 x hier in Den Bosch kun je padel spelen

Ga naar “Dit zijn de 6 populairste behandelingen van De Huidkliniek (in Etos op de Pensmarkt)”

Dit zijn de 6 populairste behandelingen van De Huidkliniek (in Etos op de Pensmarkt)

Aangeboden door De Huidkliniek

De Huidkliniek voor Etos Den Bosch Pensmarkt behandelingen
Ga naar “Bij Huidzorg 073 behandelen ze acne én acnelittekens: ‘Wij zijn pas tevreden wanneer mensen hier stralend de deur uit gaan’”

Bij Huidzorg 073 behandelen ze acne én acnelittekens: ‘Wij zijn pas tevreden wanneer mensen hier stralend de deur uit gaan’

Aangeboden door Huidzorg 073

In onze gids

Ga naar “Jack’s Foodbar”

Jack’s Foodbar

 • Brede Haven 7
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Jack's FoodbarJack's Foodbar

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “True Spirit trui** € 9,99”

True Spirit trui** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Accountmanager Regio Den Bosch / Tilburg”

Accountmanager Regio Den Bosch / Tilburg

 • Fulltime
Ga naar “Receptioniste m/v Enexis Den Bosch”

Receptioniste m/v Enexis Den Bosch

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Customer Services Representative”

Customer Services Representative

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Cinema in Concert presenteert: Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl in Concert”

Cinema in Concert presenteert: Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl in Concert

 • Mainstage Brabanthallen
 • 30 december 2022