Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Den Bosch heeft nu een eigen thuiszorgwinkel: ‘Iedereen uit de regio is welkom’

Aangeboden door IVT thuiszorg 1 december 2019

Bij IVT Zorg werd onlangs groot feest gevierd: naast het kantoor aan de Hedikhuizerweg opende de zorgorganisatie – in samenwerking met Medipoint – een eigen thuiszorgwinkel. Ideaal voor iedereen die op zoek is naar (zorg)hulpmiddelen voor thuis.

En zo worden de diensten van IVT Zorg nóg uitgebreider. Volgens directeur Marjon Plasman kon een eigen thuiszorgwinkel niet uitblijven. “De thuiszorg is voor IVT de laatste paar jaar in omvang behoorlijk toegenomen. We merkten dat veel Bosschenaren zoekende waren in hun hulpvraag en dat ze daarom moesten uitwijken naar Tilburg en later Waalwijk. Dat er in zo’n grote gemeente als Den Bosch geen thuiszorgwinkel zat, kon eigenlijk niet… Vandaar dat wij zoiets hadden van: dit moeten we gaan doen.”

IVT Zorg

IVT Zorg opende de winkel in samenwerking met Medipoint. “We bieden nu, naast de bekende ouderen- en kraamzorg, ook een uitgebreid assortiment aan zorghulpmiddelen, waar Medipoint in is gespecialiseerd. Daardoor zijn we een stuk completer voor de klant”, zegt Marjon, die benadrukt dat iedereen uit de regio welkom is in de winkel aan de Weerdskampweg (nummer 21). “We geven ook advies. Mensen kunnen in de winkel terecht met allerlei zorgvragen; onze winkelmedewerkers zijn altijd aanwezig om de klant juist te adviseren. Naast het aanbieden van producten, kunnen onze medewerkers mensen ook doorverwijzen naar bijvoorbeeld cursussen, een wijkverpleegkundige of de ergotherapeut.”

Tekst loopt door onder foto.

IVT Zorg
De thuiszorgwinkel van IVT Zorg. Foto: indebuurt Den Bosch

Innovatie producten

Of de zorg voor Bosschenaren door de komst van de thuiszorgwinkel een stuk makkelijker wordt? Marjon lacht: “Het zou mooi als dat zo zou zijn… De regering wil mensen zolang mogelijk thuis laten wonen op een zo goed mogelijke manier. Dat je mensen nu kunt helpen met hulpmiddelen, is natuurlijk ontzettend fijn. We proberen in de winkel ook innovatie producten te krijgen. Zoals die daar.” Marjon laat ons een slaaprobot zien. “Dat is fijn voor dementerenden, of mensen die eenzaam zijn of moeilijk in slaap kunnen komen. De slaaprobot ademt mee en laat het lijken alsof een ander lijf meebeweegt. Daardoor krijgen mensen weer het fijne gevoel terug: alsof ze naast iemand in bed liggen.

Zelf doen!

Marjon vervolgt: “We kijken bij elk product of er een markt voor is.” Marjon laat een hulpbril zien. “Deze bril helpt bij het oogdruppelen. Dat is handig voor mensen die daar moeite mee hebben. En het scheelt in de route voor de wijkzuster, die nu soms nog langs komt om de ogen te druppelen of om bijvoorbeeld steunkousen aan te doen. We leren mensen hier hoe ze zelf een steunkous aan en uit doen, zodat ze zelf kunnen bepalen op welk tijdstip ze het willen doen.”

Kraam- en ouderenzorg

De zorghulpmiddelen die de winkel van IVT Zorg en Medipoint biedt, maakt de thuiszorg een stuk makkelijker. Wat je er naast een slaaprobot, hulpbril en steunkousen nog meer koopt? “Rollators, rolstoelen, bloeddrukmeters, bedverhogers, een dementieklok, maar ook voor de kraamzorg is hier een heleboel te vinden. Het leuke is dat mensen nu al naar ons worden doorverwezen door collega’s uit de kraam- en ouderenzorg.”

Tekst loopt door onder foto.

De hulpbril die ideaal is om zelf de ogen te druppelen. Foto: indebuurt Den Bosch

Uitgebreid assortiment

Wat een bezoekje aan de thuiszorgwinkel extra leuk maakt, is het brede assortiment. “We hebben bijvoorbeeld veel verschillende rollators, dus iedereen komt aan z’n trekken. Heb je hem alleen voor in huis nodig? Dan hoef je geen geavanceerde rollator. Wil je een rollator voor de wendbaarheid en om er op te zitten? Of een rollator om boodschappen erin te doen? Dan kun je weer gaan voor een iets luxere. We hebben een gevarieerd aanbod van goedkopere tot duurdere rollators. Dat geldt ook voor alle andere producten. Kom maar eens langs in onze winkel en ervaar het zelf.”

Wat opvalt: de allereerste thuiszorgwinkel van IVT Zorg en Medipoint is goed gevuld met tig producten voor de thuiszorg. Een ding weten we zeker: voor iedereen uit Den Bosch en omgeving is de weg naar handige hulpmiddelen nu een stuk makkelijker. 🙂

De winkel aan de Weerdskampweg 21 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door IVT thuiszorg. Meer over IVT thuiszorg ontdekken?

IVT thuiszorg zorg

Geopend08:30 - 17:00

Hedikhuizerweg 7A, 's-Hertogenbosch

Bekijk meer:zorg
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.