Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

JBZ opgeschrikt: ‘verpleegkundige’ opgepakt vanwege diefstal en oplichting

Door Marèl Holtermans 4 juni 2020

Het JBZ komt met een bijzondere melding: het ziekenhuis heeft aangifte gedaan tegen een voormalig werknemer. De verpleegkundige zou ten tijden van de coronapiek in het ziekenhuis werken, zonder de juiste diploma’s te hebben. De 24-jarige man wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. 

Tijdens de coronapiek werden de eisen om te werken in de zorg landelijk versoepeld. Ook bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis werden extra mensen aangenomen om de zorg te kunnen leveren. Een van hen was een 24-jarige verpleegkundige. Hij gaf aan een passende opleiding te hebben afgerond. “Toen hij naar herhaaldelijk aandringen geen diploma’s kon overleggen en toen er signalen kwamen van vaste medewerkers van JBZ dat hij niet voldeed, heeft JBZ na korte tijd weer afscheid genomen”, geeft het ziekenhuis aan in een statement op de website.

Uniformen stelen

Het ontbreken van een diploma was niet het enige misdrijf van de man; nadat hij werd opgepakt deed de politie onderzoek in een garagebox en in een woning. Daar trof de politie volgens BD tal van medisch gerelateerde producten aan; medicijnen, naalden, uniformen, bedrijfskleding en een hartmonitor. Wat hij precies met deze spullen deed, is nog niet duidelijk.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis doet momenteel onderzoek of de werkzaamheden van de man schade hebben aangericht bij patiënten. Ook is een melding gemaakt bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Lees ook:

op slot achter de scherm jeroen bosch

Update vanuit Jeroen Bosch Ziekenhuis: de laatste beelden van de corona-afdeling

Wat zijn we allemaal trots op al die zorghelden die zich in deze moeilijke tijden zo hard inzetten v...
jbz overledenen corona

Update: zo staat het met de cijfers rondom corona in Den Bosch

Veel van ons werken inmiddels ruim twee maanden thuis en het waarschijnlijk blijft dit voorlopig ook...

adv.