Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden

Door Marèl Holtermans 9 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke coronaboete te voorkomen, nemen we de (extra) regels voor zomerse activiteiten in Den Bosch met je door.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Foto: indebuurt Den Bosch

Op een hete dag in Den Bosch willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Een dagje naar Utrecht, een bezoekje aan de Efteling; eropuit in de omgeving van Den Bosch is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Foto: ANP

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Museum

Het Noordbrabants Museum
Foto: indebuurt Den Bosch

De musea in Den Bosch zijn weer geopend. Dat betekent dat je weer een dagje naar (bijvoorbeeld) Het Noordbrabants Museum kunt gaan. Doe je dat? Dan moet je je uiteraard wel aan de regels van het museum houden. Zo moet je een tijdslot reserveren, ook als je een museumkaart hebt. Benieuwd wat er nu allemaal te zien is? Check dan de oranje button.


Meer over Het Noordbrabants Museum ontdekken?

Het Noordbrabants Museum musea

Gesloten11:00 - 17:00

Verwersstraat 41, Den Bosch

Bekijk meer:musea

Concert

coronaproof theater
Foto: Jasper Loeffen

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kan je naar optredens van Najib Amhali en André Hazes. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen bij Sportiom. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Varen door Den Bosch

Boot huren in Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Over de Dieze, Dommel of Maas: heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen , zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Lees ook:

processierups

GGD Den Bosch geeft tips: dit kun je doen tegen de jeuk van eikenprocessierups

De processierups wordt door heel Nederland gespot en zo ook in Den Bosch. Door het mooie weer zijn z...
pop-upterrassen

Borrelen in de buitenlucht: nieuwe pop-upterrassen in Den Bosch

De coronacrisis vraagt om creatief ondernemen, en dat gebeurt volop in Den Bosch. Sinds 1 juni 2020 ...
jeu de boulesbanen

Zomernieuws: jeu de boulesbanen geopend op de Parade

Tijd voor een balletje! Op de Parade in Den Bosch zijn vier jeu de boulesbanen aangelegd. De banen l...

Zomer in Den Bosch: dit moet je weten

Breng jij de zomer door in Den Bosch, of ergens in deze omgeving? Dan is het goed om te weten waar j...
The Athlete's Foot

Jammer: sneakerzaak in de Hinthamerstraat voorgoed gesloten

Het zijn geen goede weken voor de sneakerzaken in Den Bosch. Vorige week werd bekend dat Sneakers ee...
Burgemeester jack mikkers loonsverhoging

Burgemeester Jack Mikkers: ‘Liefst dit jaar geen zwarte piet meer’

Burgemeester Jack Mikkers wil de sinterklaasintocht in Den Bosch aanpassen. Volgens hem past zwarte ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.