Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Regio Brabant-Noord naar risiconiveau 2: dit betekent het voor jou

Door Marèl Holtermans 23 september 2020

De Veiligheidsregio Brabant-Noord krijgt vanaf zondag 18.00 uur risiconiveau 2. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens een persconferentie. Dit betekent dat er extra coronamaatregelen komen. Ook Den Bosch krijgt dan extra regels. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Om deze regio’s gaat het

In heel Nederland zijn acht regio’s oranje gekleurd: Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Gelderland-Zuid, Groningen, Zuid-Holland-Zuid, Gooi- en Vechtstreek, Zaanstreek-Waterland en Flevoland.

…en dit is waarom

Deze regio’s krijgen risiconiveau 2, omdat het aantal besmettingen hard oploopt. Eerder gingen al zes regio’s in de randstad van geel naar rood. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe maatregelen ingaan, maar minister Hugo de Jonge hintte eerder al op deze week.

Benieuwd wat het voor jou betekent? Swipe dan naar links. Let op: de maatregelen die hier genoemd worden, zijn in de persconferentie van vrijdag 18 september door minister Hugo de Jonge aangekondigd. Of deze maatregelen daadwerkelijk voor alle regio’s gelden, is nog niet duidelijk.

Kroegen sluiten eerder

meest missen
Foto: indebuurt Den Bosch

Ben je van plan om een drankje in de Uilenburg te doen? Houd er dan rekening mee dat de kroegen (naar verluid) om 1.00 uur sluiten. Op dat tijdstip moet iedereen naar buiten gaan. Dat geldt uiteraard niet alleen voor dit deel van de stad, maar ook voor de andere horecagelegenheden.

Maximale groepsgrootte

Foto: indebuurt Den Bosch

Het is bij risiconiveau 2 niet meer mogelijk om zomaar met heel grote groepen samen te komen. Bij veel bijeenkomsten is de grootte beperkt tot vijftig mensen. Wil je met meer dan vijftig mensen samenkomen, dan dien je dit vooraf te melden. Voor uitvaarten, demonstraties, religieuze bijeenkomsten en scholen wordt een uitzondering gemaakt.

Wanneer meer duidelijk is, lees je het op indebuurt.

Dit vinden jullie

Op Instagram vroegen we wat jullie vinden van de switch van niveau 1 naar niveau 2. De meningen verschillen. Een aantal van jullie geeft aan het logisch te vinden. Minke van Rooij zegt: “Ik begrijp de keus volledig. Het is te druk in de stad en het aantal besmettingen loopt op.” Ook Thijs Arts snapt het: “Ik had niet anders verwacht, het gaat niet de goede kant op.”

Maar niet iedereen begrijpt waarom juist onze regio een nieuw risiconiveau krijgt. Eva Meeuwissen: “Wat een onzin. Dat is toch helemaal niet nodig?” Ook @homayoungrz vindt het geen goed plan: “Belachelijk”.

Aantal besmettingen in Den Bosch

Het aantal positief geteste Bosschenaren is met zeventig nieuwe geregistreerde besmettingen de afgelopen week harder gestegen dan voorheen. Vorige week ging het nog om 41 mensen en de week daarvoor stond de teller op 23 inwoners. Daarnaast wordt het een stuk drukker bij de coronateststraat. Veel mensen laten zich testen, waardoor lange rijen zijn ontstaan. Laatst spraken we nog met Elise uit Den Bosch, die een aantal dagen moest wachten voordat ze in Utrecht terechtkon.

In de onderstaande grafiek zie je de stijging van het aantal geregistreerde besmettingen in Den Bosch.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

    • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Den Bosch zijn (geweest) vanaf half maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
    • De groene lijn geeft aan hoeveel Bosschenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
    • De rode lijn is een optelsom van alle Bosschenaren die aan corona overleden zijn.

Bron: NOS / indebuurt / BD

Lees ook:

Don Roelofsen

Bossche verpleegkundige is verbaasd over #ikdoenietmeermee: ‘Kom eens kijken op de IC’

Verschillende BN'ers zijn een actie gestart om de coronaregels van het kabinet te negeren. Volgens h...
coronateststraat

Te druk bij coronateststraat Den Bosch: ‘Ik kan maandag pas terecht, in Utrecht’

Het is druk bij de coronateststraten in Brabant. GGD Hart voor Brabant waarschuwt via Twitter dat Br...
rhodos

Doortje ging naar Griekenland: ‘Mijn vriend werd eruit gepikt om een coronatest te doen’

De een blijft in coronatijd liever in Den Bosch, de ander kiest ervoor om toch op vakantie naar het ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.