Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doortje ging naar Griekenland: ‘Mijn vriend werd eruit gepikt om een coronatest te doen’

Door Marèl Holtermans 4 augustus 2020

De een blijft in coronatijd liever in Den Bosch, de ander kiest ervoor om toch op vakantie naar het buitenland te gaan. Bij indebuurt spreken we een aantal Bosschenaren die de koffer pakten en de grens over gingen. Zo ook Doortje, die naar Rhodos ging. 

Het begon bij Doortje en haar vriend te kriebelen om naar het buitenland te gaan. Lekker even niksen bij het strand. “De bestemming maakte voor mij niet zo heel veel uit. We wilden wel graag naar de zon”, vertelt Doortje. “In Spanje gingen sommige stranden al dicht, dus kozen we Griekenland.” Zo gezegd, zo gedaan. 15 juli vertrok het stel naar Rhodos.

Papieren invullen

De reis zelf verliep wel iets anders dan normaal. Voordat de twee gingen, moesten ze formulieren invullen vanuit het Ministerie van Volksgezondheid en een formulier waarop stond dat ze naar Griekenland gingen. Daarnaast troffen ze andere maatregelen, zoals het meenemen van mondkapjes en een laptop. Doortje: “Dat deed ik voor het geval dat Griekenland in lockdown zou gaan. Stel je voor dat we niet meer weg konden, kon ik in ieder geval mijn scriptie schrijven.”

Coronatest in Rhodos

Op het vliegveld moesten ze een mondkapje opzetten, maar voor de rest zag Schiphol er niet veel anders uit. “Alles was goed geregeld en het ging heel vlot. We konden zelfs eerder vertrekken!” Bij aankomst in Griekenland werd haar vriend eruit gepikt om een coronatest te doen. “Dit was een swapje door zijn wang en hij zou alleen gebeld worden als hij corona had. Dan moesten we in quarantaine.”

“Ik nam voor de zekerheid mijn laptop mee voor als er een lockdown zou komen.”

In het hotel

Bij het hotel droeg al het personeel een mondkapje. Daarnaast hing overal desinfectiemiddel en werden de bedjes bij het zwembad gereinigd. Ook mocht het stel bij het buffet niet zelf opscheppen, maar werd het voor hen gedaan. Doortje: “Dit kon soms best lang duren en het was een beetje chaotisch. We hebben dan ook niet veel in het hotel gegeten. We vinden het sowieso veel leuker om het eiland te verkennen en in leuke stadjes en strandtentjes te eten.”

Tekst loopt door onder de Instagram-post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rhodos Official Island (@rhodos.official) op

Coronaboete

Hoewel al het restaurant- en winkelpersoneel mondkapjes droeg, spotten ze toch een inwoner die dit niet deed: “Er was een eigenwijze Griekse man die er geen droeg, omdat-ie dat benauwd vond. Ik vroeg of hij geen boete kon krijgen. Volgens hem kreeg een kleine zaak zoals de zijne een rekening van maximaal €500,-. Toch was hij er niet bang voor, omdat hij de politie kende.”

Lekker rustig

Het was erg rustig op Rhodos toen Doortje en haar vriend aankwamen en dat had veel voordelen: “Als je later op het strand aankwam, kon je nog steeds een bedje kiezen. En bij de populaire strandtenten waar je normaal moet reserveren, was dat nu niet nodig. Ook waren er genoeg parkeerplekken in het normaal overvolle centrum”, zegt ze. Doortje had het gevoel dat het personeel blij was dat er meer toeristen kwamen. Aan het eind van de reis werd het iets drukker, maar nog steeds was het stiller dan voor coronatijd. “Ik denk dat wij precies in de juiste periode zijn gegaan. Voor de mensen die nog willen gaan kan ik Griekenland zeker aanraden! Zorg dat je altijd een mondkapje in je tas hebt. Ik vind wel dat je de vakantie beter kunt overslaan als je bang of gestrest bent, want vakantie draait natuurlijk om ontspanning!

Ben jij ook op vakantie (geweest)? Wij zijn benieuwd naar je ervaringen. Laat een berichtje met foto achter op Facebook of via denbosch[email protected]

Lees ook:

suptropisch

Martijn haalt SUPTROPISCH(e activiteiten) naar Den Bosch: ‘Een dagje vakantie in eigen stad’

Hij knipt, surft en supt: het is wel duidelijk dat Martijn Meulenburg (42) niet voor één gat te vang...
aruba

Carla verhuisde van Den Bosch naar Aruba: ‘De sfeer komt overeen met die van Brabant’

De een blijft zijn hele leven in (omgeving) Den Bosch, de ander trekt de wijde wereld in. Van Zuid-A...
weersverwachting augustus

Zomervakantie in volle gang: dit is de weersverwachting voor augustus in Den Bosch

Je kunt het je nu misschien niet voorstellen, maar de kans dat heel augustus de zon schijnt in Den B...

adv.