Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Den Bosch

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde besmettingen van het coronavirus loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Den Bosch

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Den Bosch? In totaal zijn in de afgelopen twee weken 18 mensen positief getest in Den Bosch. Dat zijn er iets meer dan bij de vorige test; toen ging het om 11 geregistreerde coronabesmettingen.

Jack Mikkers roept op tot naleven

Burgemeester Jack Mikkers riep onlangs samen met collega-burgemeesters John Jorritsma (Eindhoven) en Theo Weterings (Tilburg) alle Bosschenaren op om de coronaregels na te leven: “De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden, op kantoor. Dit baart ons zorgen. […] Wij hebben hier in Brabant laten zien hoe je het coronavirus de kop indrukt. En daar komt nu de klad in. Dat is onacceptabel.”

Daar bleef de oproep van de drie niet bij. Ze vervolgden: “Denk aan de volle IC’s, denk aan al die mensen die tegen het virus gevochten en verloren hebben, denk aan alle beperkingen die we hebben getrotseerd. Daarom: verslap niet!”

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Tekst loopt door onder het kaartje.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook:

rhodos

Doortje ging naar Griekenland: ‘Mijn vriend werd eruit gepikt om een coronatest te doen’

De een blijft in coronatijd liever in Den Bosch, de ander kiest ervoor om toch op vakantie naar het ...
coronaboete

Hiervoor kun je een coronaboete krijgen in Den Bosch

Afgelopen week hamerde burgemeester Jack Mikkers er nog op: blijf de coronaregels naleven en verslap...

Coronateststraat in Den Bosch: dit moet je doen als je geen auto hebt

De coronateststraat in Den Bosch is inmiddels een paar weken open. Iedere Bosschenaar die zich wil l...

Meer over

Corona Nieuws

adv.