Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oproep JBZ: ‘Heb je klachten? Meld je dan’

Door Marèl Holtermans 1 juni 2020

Verschillende (Brabantse) BN’ers en medisch specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis doen een oproep aan alle Bosschenaren: heb je klachten, kom dan naar het ziekenhuis. Anders word je alsnog slachtoffer van de coronacrisis: “Maak van je klachten geen code rood!” 

“Twee maanden geleden werden we geconfronteerd met corona. In alle hevigheid en met veel verdriet. En de zorg werd tot het uiterste op de proef gesteld”, zegt de Bossche verslaggever Theo Verbruggen. Bisschop De Korte vult aan: “Het werd code rood.” Vervolgens vertellen verschillende medisch specialisten dat ze bang zijn dat veel mensen slachtoffer worden van de coronacrisis, ook al hebben ze zelf geen corona. Het JBZ denkt namelijk dat mensen uit angst niet naar de huisarts of het ziekenhuis durven, zelfs niet als ze zich ernstige zorgen maken over hun gezondheid. “En daarin zit het gevaar. Als je thuiszit met ernstige klachten, schaad je jezelf. Soms onherstelbaar. Dan word je alsnog slachtoffer van de coronauitbraak.”

Neem contact op

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis roept daarom iedereen met klachten op om tóch contact met de huisarts op te nemen. Dan wordt gekeken of de huisarts of een specialist je het best telefonisch, via videocall of toch persoonlijk kan helpen.

Ziekenhuis coronaproof

Het ziekenhuispersoneel heeft er alles aan gedaan om zo coronaproof mogelijk te werken. Zo kom je het ziekenhuis nu alleen binnen via de witte tent, bij de hoofdingang. Daar vraagt een medewerker of je gezondheidsklachten hebt die overeenkomen met de coronasymptomen. Heb je die niet, dan krijg je een groen kaartje en kun je doorlopen naar je afspraak. Heb je wel klachten, dan krijg je een oranje kaartje en een mond-neusmasker. Vervolgens ga je naar je afspraak. In de wachtkamer is een hostess die ervoor zorgt dat iedereen voldoende afstand houdt. Via pijlen op de grond zie je de juiste looproute. Ben je klaar, dan ga je via een andere deur naar buiten.

Lees en kijk ook:

op slot achter de scherm jeroen bosch

Update vanuit Jeroen Bosch Ziekenhuis: de laatste beelden van de corona-afdeling

Wat zijn we allemaal trots op al die zorghelden die zich in deze moeilijke tijden zo hard inzetten v...
jbz overledenen corona

Update: zo staat het met de cijfers rondom corona in Den Bosch

Veel van ons werken inmiddels ruim twee maanden thuis en het waarschijnlijk blijft dit voorlopig ook...
maatregel coronavirus corona den bosch

Update: Jeroen Bosch Ziekenhuis neemt maatregelen na besmettingen coronavirus

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een extra maatregel ingevoerd vanwege het coronavirus. De komende ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.