Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bossche verpleegkundige is verbaasd over #ikdoenietmeermee: ‘Kom eens kijken op de IC’

Door Marèl Holtermans 22 september 2020

Verschillende BN’ers zijn een actie gestart om de coronaregels van het kabinet te negeren. Volgens hen ‘rammelen de maatregelen aan alle kanten’. Dat valt verkeerd bij recoveryverpleegkundige van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) Don Roelofsen uit Den Bosch. Hij reageert via Twitter en krijgt bijval van duizenden anderen.

Maandagavond postten veel BN’ers een video met daarbij de volgende tekst: ‘Dit kan niet langer zo. Ik zeg ‘NEE’ tegen alle maatregelen totdat de overheid dit beleid controleerbaar kan rechtvaardigen […]. Power to the people!” Daarna roepen de BN’ers iedereen op om de boodschap te delen. Onder andere zangeres Famke Louise, presentator Tim Douwsma en rapper Bizzey delen de oproep. In mum van tijd werd de hashtag trending op sociale media.

Tekst loopt door onder de Instagram-post van zangeres Famke Louise.

Bossche verpleegkundige

Recoveryverpleegkundige van het JBZ Don Roefolson merkte de hashtag op en baalt van de trend. Op Twitter zegt hij: “Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC. Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen.”

Veel bijval

Don krijgt direct veel bijval van anderen die het niet eens zijn met de actie. Zijn tweet heeft binnen 24 uur bijna 11.000 likes. Ook reageren veel mensen. @Sabje1979 zegt: “Ik wilde van de week een ontkenner meenemen, maar vind het zo onethisch om mensen die voor hun leven liggen te vechten een soort attractie te maken. Maar shit wat hebben deze idioten een realitycheck nodig…”

‘Misselijkmakende reacties’

Toch krijgt de Bossche verpleegkundige ook veel reacties van mensen die wél voor de corona-actie zijn. Zo geeft @Hans_ten_wolde aan dat er geen IC-opnames meer zouden zijn en zegt @Suhelus: “Net of het op de IC vol aan corona patiënten is. Wat een onzinnige tweet van je. Maar je hebt makkelijk kunnen scoren, en gezien je domheid is dat waarschijnlijk ook wat je wou bereiken.” Don sluit zelf af met de volgende woorden: “Van sommige reacties word ik misselijk. Schrikbarend [is, red.] de domheid van velen van hen.”

Lees ook:

Don Roelofsen

Generatiekloof? Bossche verpleegkundige wordt aangesproken op tattoo door patiënt

Lig je in het ziekenhuis, dan wil je waarschijnlijk met niets anders bezig zijn dan je herstel. Dat ...
Verpleegkundige

JBZ opgeschrikt: ‘verpleegkundige’ opgepakt vanwege diefstal en oplichting

Het JBZ komt met een bijzondere melding: het ziekenhuis heeft aangifte gedaan tegen een voormalig we...
Don Roelofsen

Stemmen maar! Bossche verpleegkundige genomineerd voor award

Als verpleegkundige van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft Don Roelofsen uit Den Bosch het druk. Maar...

adv.