Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen in Den Bosch gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Door Marèl Holtermans 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen zeventig mensen uit Den Bosch. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Den Bosch

Het aantal geregistreerde besmettingen in Den Bosch is de afgelopen week harder gestegen dan de afgelopen weken. Vorige week ging het nog om 41 mensen en de week daarvoor stond de teller op 23 inwoners. Daarnaast wordt het een stuk drukker bij de coronateststraat. Veel mensen laten zich testen, waardoor lange rijen zijn ontstaan. Laatst spraken we nog met Elise ui Den Bosch, die een aantal dagen moest wachten voordat ze in Utrecht terechtkon.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Den Bosch vanaf half maar tot nu toe.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

    • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Den Bosch zijn (geweest) vanaf half maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
    • De groene lijn geeft aan hoeveel Bosschenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
    • De rode lijn is een optelsom van alle Bosschenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

Don Roelofsen

Bossche verpleegkundige is verbaasd over #ikdoenietmeermee: ‘Kom eens kijken op de IC’

Verschillende BN'ers zijn een actie gestart om de coronaregels van het kabinet te negeren. Volgens h...
coronateststraat

Te druk bij coronateststraat Den Bosch: ‘Ik kan maandag pas terecht, in Utrecht’

Het is druk bij de coronateststraten in Brabant. GGD Hart voor Brabant waarschuwt via Twitter dat Br...

Update coronacijfers: aantal besmettingen in Den Bosch stijgt sneller

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 41 daarvan komen uit De...

adv.