Bij Huidzorg 073 behandelen ze acne én acnelittekens: ‘Wij zijn pas tevreden wanneer mensen hier stralend de deur uit gaan’

Aangeboden door Huidzorg 073

Isa met de Fotona Laser Foto: Huidzorg 073

Heb jij last van acne, heb je al van alles geprobeerd maar niks werkt? Dan ben je bij Huidzorg 073 in de juiste handen. Ze bieden verschillende acnebehandelingen en werken met de allerbeste huidverbeteringsproducten. “Wij kunnen acne in de meeste gevallen behandelen en littekens voorkómen”, legt huidtherapeut Isa Vanhautem uit. “Daarnaast kunnen we bestaande littekens verminderen, of zelfs helemaal verwijderen.” Vraag nu een vrijblijvend intakeconsult aan.

“Elke huid is anders”, zegt Isa. “De behandeling en de uitkomst ervan is nooit in beton gegoten. Maar heeft een behandeling niet het gewenste resultaat, dan proberen we wat anders. Opgeven is geen optie.”

Puistjes voorkomen

Bij Huidzorg 073 zijn ze gespecialiseerd in het behandelen van acne en acnelittekens. Bij acne raken poriën verstopt door onder andere een overmatige talgproductie en ‘oude’ huidschilfers. Wanneer er ook nog een bacterie bij komt, ontstaat er een ontsteking (puistje). Het is van belang om de verstopte porie aan te pakken zodat puistjes worden voorkomen.

“Blijf dus niet met een onzuivere huid lopen”, gaat Isa verder. “Wij kunnen dit goed en makkelijk behandelen en het voorkomt op termijn blijvende littekens.”

Lees verder onder de foto >

Huidverbetering Foto: Huidzorg 073

Verschillende acnebehandelingen

Hormonen kunnen een oorzaak zijn van acne, wanneer iemand in de puberteit is bijvoorbeeld. Vaak is er geen precieze oorzaak aan te wijzen en hebben mensen een onderhoudsplan nodig in de vorm van behandelingen en huidverbeterende producten. Om het beste resultaat te bereiken, bieden ze bij Huidzorg 073 verschillende behandelingen:

 • Chemische peeling – Zorgt ervoor dat de ‘huidlijm’ wordt opgelost waardoor de huid gaat afschilferen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Dit voorkomt verstoppingen en het egaliseert de huid. Deze behandeling is geschikt voor iedereen.
 • LED therapie – Een behandeling met LED (lichttherapie) heeft een herstellende werking waarbij bacteriën worden gedood. Bij deze mildere behandeling vervelt de huid niet. Hij is echter wel minder effectief bij ernstige vormen van acne.

Huidzorg 073 kijkt samen met jou naar het behandelplan dat het best bij jou past.

Lees verder onder de foto >

Fotona laser behandeling i.v.m. acnelittekens Foto: Huidzorg 073

Thuis behandelen

“Welke behandeling je ook krijgt, het is belangrijk om je huid thuis goed te verzorgen met de juiste producten”, legt Isa uit. “Wanneer de huid niet wordt onderhouden met huidverbeterende producten, dan heeft een chemische peeling of led-therapie op de lange termijn weinig effect. Je kunt het vergelijken met een tandartsbezoek; in de tussentijd moet je wel blijven poetsen. Soms zijn alleen deze producten genoeg en is verdere behandeling in onze praktijk niet nodig.”

Littekens meteen behandelen

“Helaas kan acne gepaard gaan met littekens ”, zegt Isa. “Wanneer mensen naar ons komen met acne, behandelen we die daarom meteen mee. Hoe sneller we littekens behandelen, hoe beter het resultaat. Ook littekens die al langer zitten, zijn te verminderen of zelfs helemaal te verwijderen. Vaak zijn daar wel meer behandelingen voor nodig.”

Lees verder onder de foto >

Fotona laser behandeling i.v.m. acnelittekens Foto: Huidzorg 073

Inspelen op jouw wensen

“We kijken bij het behandelen van littekens als eerste naar de ernst ervan. Daarnaast zijn huidtype en iemands wensen belangrijk”, vertelt Isa. “Sommige mensen willen niet vervellen, of hebben liever geen rode huid of korstjes na een behandeling. Daar kunnen we op inspelen met de verschillende behandelingen die we aanbieden.” Een behandeling om acnelittekens te verwijderen kan onder andere bestaan uit:

 • Microneedling – Met micronaaldjes worden minuscuul kleine gaatjes in de huid gemaakt waardoor huidvernieuwing wordt gestimuleerd en littekens vervagen. Deze behandeling is geschikt voor ieder huidtype.
 • Laseren – Dit is de meest effectieve behandeling om littekens te vervagen of zelfs volledig te verwijderen. Deze behandeling is intensiever en gaat dieper in de huid dan microneedling.

Laserbehandelingen bij acnelittekens

Bij Huidzorg 073 maken ze voor het behandelen van littekens gebruik van verschillende sterke lasers, waaronder de Fotona laser.

Met onze lasers kunnen we de littekens op verschillende manieren behandelen. We kunnen gebruikmaken van de fractional laser waarbij kleine gaatjes in de huid worden ‘gebrand’, waardoor littekenweefsel wordt afgebroken en huidvernieuwing wordt gestimuleerd. We kunnen ook de laser instellen als een soort van peeling. Daarbij worden de bovenste huidlagen gelaserd. Wanneer deze gaat afschilferen worden de littekens gladder. 

Lees verder onder de foto >

Fotona laser behandeling i.v.m. acnelittekens Foto: Huidzorg 073

Intensief maar effectief

“Een behandeling met onze Fotona laser is zeer effectief, maar ook intensief”, zegt Isa. “Men moet rekening houden met zwelling en korstjes gedurende vier tot vijf dagen na de behandeling. We geven ook verzorgingsproducten mee die de huid sneller laten genezen en complicaties beperken. We spreken een paar dagen na de behandeling nog een keer af met de cliënt om te kijken of het genezingsproces verloopt zoals verwacht.

Combineren van behandelingen

Na de Fotona laserbehandeling ontstaan korstjes die vanzelf weer verdwijnen. Om het genezingsproces te versnellen kan led-therapie worden toegepast. Ook chemische peeling en microneedling worden gecombineerd in één behandeling en kunnen worden ingezet bij de behandeling van littekens. “Het combineren van behandelingen kan tot sneller resultaat leiden”, legt Isa uit. “Maar we kijken naar het huidtype of dat ook mogelijk is.”

Gratis intake

Een intakeconsult is bij ons altijd gratis én vrijblijvend. “Tijdens dit gesprek stellen we vragen als: hoe lang heb je er al last van, wordt het erger, gebruik je medicijnen of heb je allergieën”, gaat Isa verder. “Met het huidanalyse-apparaat en natuurlijk in overleg met de cliënt, bepalen we welke behandeling we gaan inzetten. Ook maken we dan foto’s die we later kunnen vergelijken met het resultaat.”

Lees verder onder de foto >

Acnebehandeling (verwijderen van puistjes) Foto: Huidzorg 073

Stralen van zelfvertrouwen

“Het is fijn om mensen te mogen helpen hun huid te egaliseren”, zegt Isa. “In een wereld waarin uiterlijk megabelangrijk is krijgen mensen met acne vaak vragen of nieuwsgierige blikken. Met onze behandelingen geven wij mensen hun zelfvertrouwen terug. Heerlijk om te zien wanneer iemand hier stralend naar buiten loopt.”

Vertrouwensband opbouwen

“We zijn altijd eerlijk over of een behandeling wel of niet zal werken.”, zegt Isa. “We bouwen een vertrouwensband op met al onze cliënten. We luisteren naar wat iemand wel en niet wil en we houden in de gaten of iemand echt tevreden is. Want we willen wel dat mensen hier blij de deur uit lopen.”

Maak een afspraak voor een consult

Wil jij jouw acne en/of littekens laten behandelen bij Huidzorg 073? Maak dan een afspraak voor een intakeconsult. “Bij elk consult stellen we een persoonlijk behandelplan op”, zegt Isa “Daardoor weet je hoeveel behandelingen je ongeveer nodig hebt en wat de kosten zullen zijn. Weet je niet zeker of de behandeling vergoed wordt door je zorgverzekeraar? Geen zorgen, wij zoeken het graag voor je uit.”

Huidzorg 073

4,9
(27)

Stadionlaan 85, 5213 JJ Den Bosch

Nu geopend

Meer informatie

Huidzorg 073

4,9
(27)

Stadionlaan 85, 5213 JJ Den Bosch

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “It’s a date! Deze makelaar en hypotheekadviseur komen bij jou op bezoek om advies te geven”

It’s a date! Deze makelaar en hypotheekadviseur komen bij jou op bezoek om advies te geven

Aangeboden door Boumij Hypotheken

Ga naar “Dry January saai? Niet op deze plekken!”

Dry January saai? Niet op deze plekken!

Dry January Den Bosch
Ga naar “Sexy stoma-bags en pis-proof broekjes: dit is de nieuwe lingeriecollectie van de Brabantse Janneke”

Sexy stoma-bags en pis-proof broekjes: dit is de nieuwe lingeriecollectie van de Brabantse Janneke

Aangeboden door Pavone Lingerie

Pavone lingerie nieuwe collectie geborduurde bloemen (1)

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk glutenvrij van € 11,96 voor € 8,97”

Alle A-merk glutenvrij van € 11,96 voor € 8,97

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023