Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomernieuws: jeu de boulesbanen geopend op de Parade

Door Marèl Holtermans 6 juli 2020

Tijd voor een balletje! Op de Parade in Den Bosch zijn vier jeu de boulesbanen aangelegd. De banen liggen naast een overdekt horecapaviljoen, aan de voet van de Sint-Jan.

Waarom er juist jeu de boulesbanen op de Parade liggen? Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is het een hint naar het EK petanque dat in 2022 in Den Bosch wordt gehouden. Maar het is ook om een ‘Frans campinggevoel’ naar boven te brengen, geeft initiatiefnemer Bourgondisch Bossche Zomer aan. Bij de jeu de boulesbanen wordt elke zondagmiddag jeu-de-boulesles gegeven. Wil je liever zelf spelen? Dan kun je een baan huren voor €10,- per uur.

Verschillende horecaondernemers

Naast de banen is een horecapaviljoen waar tientallen mensen terechtkunnen. Die wordt geëxploiteerd door verschillende horecaondernemers: tijdens de openingsweek staan Breton Sur Place, De Carroussel en Café Klassiek aan het roer. Daarna is het de beurt aan Bistro Bon, Poké Perfect en Café Jij & Ik. Hier zie je precies welke zaken meedoen en wanneer.

Tekst loopt door onder de foto. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Bossche Zomer (@debosschezomer) op

De Bossche Zomer

De banen en het paviljoen zijn onderdeel van De Bossche Zomer, een initiatief vanuit de gemeente om tijdens de coronaperiode tóch leuke activiteiten te organiseren. Op verschillende plekken in de stad worden optredens gehouden, er zijn pop-upterrassen en bij de Pettelaarse Schans staat het grootste mobiele reuzenrad van Nederland.

Veel nieuwe terrassen

De afgelopen weken zijn veel nieuwe terrassen in Den Bosch geopend: zaterdag ging rooftopbar Wolvenhoek open, een week geleden was het de beurt aan Thuis bij Van Drakestein en ook Zomerterras Zuid is in volle gang!

Lees ook:

Rooftopbar Wolvenhoek

[VIDEO] Ja hoor, er is nóg een rooftopbar geopend in de stad

Het ene na het andere terras wordt in Den Bosch geopend. Nu is het weer zover: in de stad is een nie...
rooftopbar Zoetelief

[VIDEO] Rooftopbar Zoetelief is geopend: ‘Het is een soort klein Ibiza’

Het ene na het andere nieuwe terras wordt in Den Bosch geopend. Vorige week was het de beurt aan Thu...
Thuis bij Van Drakestein

[VIDEO] Borrelen bij de draak: bij Het Noordbrabants Museum is een nieuw terras

Wat doe je als er een een groot plein tegenover je zaak zit dat meestal 'leegstaat'? Dan vraag je of...

adv.