Zo leer je mensen kennen en maak je vrienden in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 30 mei 2018

Je bent nieuw in de stad, je weet inmiddels waar de supermarkt is en welke terrasjes gezellig zijn. Maar hoe vind je nu iemand om dit mee te delen? Zeker als je niet (meer) studeert, kan het soms moeilijk te zijn om vrienden te maken. Maar no worries, er zijn genoeg mogelijkheden. Zeker hier in Den Bosch.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Facebookgroepen

Vrienden
Foto: Rawpixel | Unsplash.com

Den Bosch blinkt uit in het aantal Facebookgroepen om mensen te leren kennen. Doordat er zoveel zijn, kun je heel goed kijken welke voor jou interessant is. Zo is er speciaal voor (gezinnen van) werkenden Expats in Den Bosch of Open Social Den Bosch. Als je liever een girls night hebt, heb je ook nog Girls Expats in Den Bosch. Genoeg om uit te kiezen! 

Samen een taal leren

Spaans
Foto: Dan Gold | Unsplash.com

Samen studeren stoffig? Hier in Den Bosch niet! Bij Café Voltaire zijn er namelijk regelmatig avonden waarbij je, onder het genot van een hapje en drankje, je verdiept in een taal en cultuur. Zo is er elke eerste donderdag van de maand een Spaanse avond. Gezellig en ongedwongen samen leren.


Meer over Café Voltaire ontdekken?

Café Voltaire koffiebars

Nu gesloten09:00 - 18:00

Stoofstraat 6, Den Bosch

Bekijk meer:koffiebars

Eetclub.nl

Koken
Foto: Maarten van den Heuvel | Unsplash.com

Hoe kun je mensen beter leren kennen dan tijdens een goede maaltijd. Via Eetclub vind jij je nieuwe kookgroepje. Hier staan al talloze oproepjes over Den Bosch op, maar je kunt natuurlijk zelf ook een advertentie plaatsen. Het voordeel van samen koken is dat je automatisch al een gespreksonderwerp hebt. Wellicht leer je naast nieuwe vrienden ook nieuwe recepten kennen. 

Sporten in Den Bosch

bbb health boutique
bbb health boutique in een andere stad

Een sportclub is dé manier om makkelijk met mensen in contact te komen. Met name teamsporten of groepslessen zijn hiervoor geschikt. Hier bij BBB Health Boutique zorgen deze dames er samen voor dat ze in shape blijven en leren ze elkaar direct kennen.


Meer over bbb health boutique Den Bosch ontdekken?

bbb health boutique Den Bosch sport en bewegen

Nu gesloten08:30 - 13:00

Orthenstraat 290, Den Bosch

Bekijk meer:sport en bewegen

Speeddaten

date
Foto: Clem Onojeghuo | Unsplash.com

Heh speeddaten? Ja hoor! Het suffe imago is er volledig vanaf en dat komt doordat er meerdere Bossche ondernemers zijn die graag een handje willen helpen met het vinden van de ware. Mocht het niet lukken om relatiemateriaal te vinden, leer je wel in één avond 10 tot 20 mensen leren.

speeddaten den bosch

Speeddaten in Den Bosch: hier vind je je nieuwe vlam

Kijk, natuurlijk kun je je helemaal suf swipen op Tinder, of in de kroeg op jacht gaan naar je volge...

Nodig de buren uit

Buren
Foto: Nina Strehl | Unsplash.com

De meest voor de hand liggende, maar wellicht wel de makkelijkste tip is toch echt om zelf het initiatief te nemen en de buren uit te nodigen. Je hoeft geen vier gangen maaltijd te bereiden voor iedereen, maar met een hapje en een drankje zorg je direct voor wat gezelligheid. Wees niet bang dat je niets met elkaar te bespreken hebt, want je hebt de buurt al gemeen. Zij zijn ook de mensen die het best weten waar of bij wie je moet zijn om goed te genieten tijdens je vrije tijd. Het klinkt misschien wat ongemakkelijk of eng in het begin, maar je weet wat ze zeggen: beter een goede buur dan een verre vriend. Doen dus!

Lees ook: 

Zoe

Leuk volgens local Zoë: “Bar 35 is een absolute aanrader”

Zoë lefèvere is nog nieuw in de stad, maar voelt zich hier echt thuis. Als productie- en redactie-as...
marloes-vorstenbosch

Local Marloes van Kattenparadijs Mispoes deelt haar 5 favo hotspots!

Marloes Vorstenbosch is niet geboren, maar wel getogen in onze stad. Ze heeft haar hart op jonge lee...
tommie-van-de-wiel

Leuk volgens local Tommie: ‘Tappunt is bij uitstek mijn favo tent in Den Bosch’

Tommie van de Wiel is hoofdredacteur en tevens eigenaar van het online mannenplatform Manify. Ook or...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.