Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wie ben jij? 5 x deze types kom je tegen op het terras

Door Marèl Holtermans 11 juli 2019

Het is zomer en dat betekent: tijd voor het terras! Lekker neerstrijken op een mooi plekje aan de Markt, een zonnetje op je bolletje en een drankje in je hand. Maar – eerlijk is eerlijk – niet aan elk tafeltje is het even gezellig. Herken jij deze vijf terrastypes in Den Bosch?

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Veel te openhartig

Herken je dat? Zit je op het terras gezellig bij te kletsen, vang je ineens iets op van het gesprek aan het tafeltje naast je. Sommige mensen hechten niet zoveel waarde aan hun privacy en voeren de meest dramatische gesprekken in het openbaar.

Zo vang je ineens iets op als ‘het werkt niet meer tussen ons’, ‘je had toch beter geen affaire met de buurman kunnen beginnen’ of: ‘WAT, MET MIJN BROER?!’ Aai, ongemakkelijk. Zeker als de serveerster nog even onderbreekt om te vragen of alles naar wens is.

Gespot: bij terrassen waar je vrij dicht op elkaar zit, zoals In de Kleine Werelt.

Niets meer te zeggen

In tegenstelling tot de veel te openhartige terrasbezoekers, zijn er ook tafelgenoten die helemaal niets met elkaar te bespreken hebben. Ze staren een beetje zombie-achtig voor zich uit, plakken vast aan hun telefoonscherm of beginnen uit bittere ellende een krampachtig gesprek met de tafel naast hun of met het personeel.

Gespot: Brasserie TOP.

Te lang blijven zitten

Op het terras zijn de plekjes met een beetje zon en een beetje schaduw gauw ingepikt. Midden op het terras zijn ook altijd een paar plekjes waar je vol in de brandende zon zit. En daar zitten de echte hardcore zonaanbidders.

Als je laat op de dag bij een terrasje aanschuift, herken je dit kliekje meteen. Rood aangelopen gezicht met een witte zonnebrillenafdruk, roodverbrande schouders en bezwete kapsels. Je kunt ook zien dat dit groepje lekker lang is blijven zitten omdat ze voor het gemak hun sandalen hebben uitgeschopt onder de tafel en een boekje erbij hebben gepakt.

Gespot: Mariapaviljoen.

De luchtalarmen

Als je voor je rust naar het terras komt, kun je beter zorgen dat je deze categorie mensen vermijdt. De luchtalarmen is een groep terrasbezoekers die – onder invloed van de nodige drankjes – veel te luidruchtig is en zodoende alle andere terrasbezoekers de kans op een gesprek ontneemt.

Eén keer in de zoveel tijd gaat het alarm af, dan wordt er iets grappigs gezegd waarop luidkeels wordt gelachen en gegild. Je kunt je timer erop instellen.

Gespot: Tapperij het Veulen

De wisseltruc

De horror van iedereen die ooit in de horeca heeft gewerkt: terrasbezoekers die telkens onaangekondigd van plekje wisselen. ”Willen we zon?” ”Willen we anders hier zitten, dan kunnen we lekker over het water kijken?” ”Nee hier zitten te veel beesten, er is daar een plekje vrij. Kom.”

Deze mensen maken een heuse expeditie van het zoeken naar het perfecte plekje. En het personeel mag elke keer weer een ‘Waar is Wally?’ spelen wanneer er drankjes zijn besteld.

Gespot: Stadsherberg ’t Pumpke

Pssst: wil jij eens op indebuurt staan? Kan! We zoeken voor verschillende rubrieken nog mensen. Wellicht vind je het leuk om over je favoriete plekken in de stad te praten bij onze Leuk volgens Local-rubriek. Of misschien wil je wel je huis laten zien voor de Binnenkijken Bij-rubriek. Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of laat een berichtje achter via Facebook.

Lees ook:

zaterdagmarkt types

5 x tips voor het bemachtigen van een plekje op een terras aan de Markt

Zodra de zon schijnt weet je: het gevecht gaat beginnen. De strijd om een plekje op het terras aan d...
parade

Hebben wij weer: Den Bosch in top 3 duurste terrassen van Nederland

Het is geen geheim: Bosschenaren houden wel van een drankje. Zeker als vrienden aansluiten is het go...
markt den bosch

Terrasje pakken in de jaren 70: weet jij welke zaak hier nu zit?

Als we één gezamenlijke hobby hebben in Den Bosch, dan is het toch wel een terrasje pakken met onze ...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.