Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze Bossche supermarkten deed je vroeger boodschappen

Door Marèl Holtermans 4 juli 2020

Als we je vragen om alle supermarktketens in Den Bosch op te noemen, dan kom je waarschijnlijk een heel eind. Maar weet je nog in welke supermarkten we vroeger boodschappen deden? Kijk én bewoner: de Bossche supermarkten van jaren geleden.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Gruma Supermarkt

supermarkten
Foto: Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Herken je het beeld? Grote kans dat je ‘nee’ zegt, want deze supermarkt is al een tijdje niet meer in Den Bosch. Het is een beeld van Gruma Supermarkt. Die lag in de Helftheuvelpassage. De supermarkt hoorde bij SHV De Gruyter.

C1000

Overval Helftheuvel
Foto: indebuurt Den Bosch

Eind jaren ’70 maakten we kennis met een nieuwe supermarkt: C1000. De eerste vestiging in Dokkum bleek een succes en in de loop der jaren kwamen er steeds meer filialen. In Den Bosch heeft ook jaren vestigingen van C1000 gehad. Onder meer in de Helftheuvelpassage kon je je boodschappen halen. Aan het succes kwam een eind. C1000 werd verkocht aan Jumbo en daarmee verdween ook deze supermarkt uit het straatbeeld.

Emté

Emte
Foto: Google Streetview

De supermarkt met het gele en groene logo: Emté. Op het hoogtepunt telde de keten ruim honderd winkels in Nederland, waaronder eentje aan de Hofvijfer. Tot vorig jaar deden Bosschenaren hier boodschappen, daarna is de vestiging verbouwd tot een Jumbo City.

Super de Boer

Brood, chips, melk, chocolade: Super de Boer was van alle (super)markten thuis. In Den Bosch kon je er winkelen aan de Pettelaarseweg. Nu niet meer, van de supermarkt hebben we afscheid moeten nemen toen het werd overgenomen door Jumbo.

Edah

Met de slogan ‘Lekker & Laag’ deed Edah mee in de supermarktenstrijd. Het bedrijf kwam niet als winnaar uit de bus en heeft alle filialen moeten verkopen, ook de winkel in Den Bosch. Die is nu Coop de Paanakker.

Lees ook:

Schoolvakanties Den Bosch

Zo check je thuis hoe druk het is in de binnenstad of in de supermarkt

Stel: je hebt iets nodig van een winkel in de binnenstad. Toch twijfel je om te gaan, want het kan z...
maatregel coronavirus corona den bosch

Helden! Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft nu een tijdelijke supermarkt voor medewerkers

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis haalt alles uit de kast voor de medewerkers, die momenteel heel wat uren...

4 x supermooie wandelroutes in Den Bosch van maximaal 15 kilometer

Binnenkort begint De Alternatieve Vierdaagse in Den Bosch. Dit is een - de naam zegt het al - mooi a...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.