Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x uitgaansgelegenheden waarvan je bijna was vergeten dat ze in Den Bosch zaten

Door Marèl Holtermans 2 mei 2020

Danste je regelmatig tot in de late uurtjes in de Galaxy, of was je op zaterdagavond niet weg te slaan uit de Spotvogel? Als je weleens terugverlangt naar de uitgaansgelegenheden uit vroegere tijden, word je vast heel blij van dit nostalgische lijstje: we maken a trip down memorylane naar vijf uitgaansgelegenheden van vroeger.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Café de Spotvogel

Nu kun je er lekker eten, vroeger was Karrenstraat 30 (Carras Bites) met name bekend vanwege de legendarische avonden. In 1991 opende Café de Spotvogel hier: een regelrecht succes, als we jullie reacties mogen geloven. Zo zegt één van jullie: “Helaas is het weg, die goeie ouwe tijd”

Club Castell

februari den bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Inmiddels zit P79 alweer een kwart eeuw in de kelder van het VVV-gebouw. Daarvoor zat Club Castell hier. Vooral in de jaren ’80 was dit een begrip in Den Bosch. Jeanne vertelt: “Hier heb ik heel veel drankjes genuttigd.”

Kings Discotheek

Op dit moment staat de Vughterstraat misschien niet bovenaan het uitgaanslijstje van veel jongeren, maar dat was vroeger wel anders. Zeker toen Kings Discotheek op Vughterstraat 77 zat. Hier werd veel popmuziek gedraaid, en daar gingen jullie massaal op los.

The Galaxy

Ja hoor, dat is -ie weer: The Galaxy. In deze discotheek kwam niet alleen half Den Bosch, maar ook veel jongeren uit andere steden. Niet gek, want er traden vaak grote artiesten op. Onder meer Whitney Houston en Joe Bataan kom je hier zien. Tegenwoordig kun je er weer een cocktail (of tien) drinken bij The Stamp! Eerder schreven we een artikel over de geschiedenis van dit pand. Dat lees je hier!

 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.