Bosch’ mysterie: waarom heeft Den Bosch geen pannenkoekenhuis?

Door Marèl Holtermans 20 oktober 2018

Oooh wat kunnen we toch genieten van een goede pannenkoek. Zeker als de hoeveelheid stroop eigenlijk buiten proportie is. Met spek, appel of all the way met een boerenpannenkoek (loopt het water je al in de mond?). Den Bosch staat natuurlijk bekend om het bourgondische karakter en het lekkere eten, maar waarom moeten we Den Bosch uit voor een pannenkoek?

Nieuwe restaurants

Om de haverklap komen er nieuwe restaurants in de stad. Zo heeft Firma Pickles laatst haar deuren geopend, staat de chef bij Het Warenhuis sinds kort op de Markt klaar om lekkere gerechten te bereiden en kregen we deze week het nieuws dat The Carpaccio Chop naar Den Bosch komt. De Korte Putstraat is een plek waar mensen van heinen en ver naartoe komen voor een hapje eten. Maar voor een pannenkoek moet je naar Tilburg, Heusden of Helvoirt. Hoe kan dat toch?

Geschikte plekken

Het is niet dat er geen pand is dat geschikt zou zijn: meerdere horeca-panden in Den Bosch zijn te koop. Neem bijvoorbeeld de plek waar Tante Wonnie nu in zit. Dit restaurant staat (helaas!) te koop en zou perfect zijn voor dit doel. Er is genoeg ruimte waar kids rond kunnen rennen en alles is er al. Veel heeft een pannenkoekenhuis niet nodig. Met kleurplaten, stiften, duplo-blokjes en natuurlijk lekkere pannenkoeken heb je al veel tevreden klanten.

Gevestigde pannenkoekenhuizen

Oké, qua concurrentie en locatie is er dus geen enkel probleem. Waar ligt het dan wel aan? Die vraag stelden we aan verschillende pannenkoekenhuizen zelf. Te beginnen bij De Pannekoekenbakker. Deze keten zit in vijftien steden en dorpen in Zuid-Nederland. De bedrijfsleider van de vestiging in Tilburg vertelt: “Den Bosch is een prachtige stad. Ook denk ik dat veel Bosschenaren eten heel belangrijk vinden, dus wat dat betreft past het goed. Maar we hebben het nooit overwogen, omdat we de afspraak hebben bij de keten dat er niet binnen een straal van 25 kilometer een nieuwe vestiging komt.” Duidelijk.

Het volgende pannenkoekenhuis dat we proberen is De Pimpernel in Berlicum. “Nee we hebben het nooit overwogen. We hoeven niet uit te bereiden.” Dat is ook het antwoord dat we krijgen van twee andere pannenkoekenhuizen.

Is er behoefte aan?

Het is moeilijk te meten, maar het lijkt alsof wij van indebuurt niet enige zijn die behoefte hebben aan een pannenkoekenhuis. Uit een simpel onderzoekje blijkt dat er in de afgelopen maanden meer dan zevenhonderd keer is gegoogled op de woorden ‘Pannenkoekenhuis Den Bosch’.

Kortom gemeente en ondernemers: waar wachten jullie nog op? Bosschenaren houden van eten, er is geen concurrentie. er zijn genoeg panden én er is vraag naar.

Wat vinden jullie: moet er een pannenkoekenhuis in Den Bosch komen? Laat het achter in de comments!

Lees ook:

ufo-800x500

Bosch mysterie: is er buitenaards leven in Den Bosch?

Heb jij er wel eens een gezien? Steeds vaker hoor je én zie je dat er UFO’s gespot worden over de he...
Telefooncellen Den Bosch

Mysterie opgelost: worden de telefooncellen op het stationsplein nog gebruikt?

In de rubriek Mysterie opgelost behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad, zoa...
uilenburg

Mysterie opgelost: wat betekent de naam Uilenburg eigenlijk?

Ah, het is weer weekend en dat houdt in dat we voorlopig alleen maar op het terras te vinden zijn. E...

adv.