Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosch’ Mysterie: wonen er meer mannen of vrouwen in Den Bosch?

Door Marèl Holtermans 17 augustus 2019

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een beeld, de andere keer zit er een heel verhaal verborgen achter een straatnaam. Wij proberen deze weetjes te ontfutselen in de rubriek Bosch’ Mysterie. Met deze week: wonen er meer mannen of vrouwen in Den Bosch?

Over het algemeen worden er net zoveel jongens als meisjes geboren. En dus klinkt het logisch dat ook ongeveer net zoveel mannen als vrouwen in Den Bosch wonen. Maar is dat ook zo?

Redelijk in balans

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het aantal is bijna gelijk! Het aantal mannen en vrouwen is redelijk in balans. Volgens deze website zijn er iets meer mensen met ‘vrouw’ in hun paspoort dan ‘man’: 77.646 ten opzichte van 75.788. Dit kan inmiddels veranderd zijn, want deze cijfers gaan over 01-01-2019.

Steeds meer inwoners

Het aantal inwoners van Den Bosch blijft groeien. Hier zijn meerdere redenen voor: zo verhuisden in 2018 veel mensen vanuit Amsterdam en Nijmegen naar Den Bosch. Ook uit de eerste cijfers van 2019 blijkt dat Den Bosch in trek is onder Amsterdammers.

Nieuwe Bosschenaren

Daarnaast vond bij velen een gezinsuitbreiding plaats, in 2018 werden maar liefst 1.482 baby’s geboren. Deze mini-Bosschenaartjes zorgden ervoor dat het totale aantal inwoners nu op 153.434 staat.

Zit je ook met een mysterie in je maag?

Zit jij ook met een Bosch’ mysterie waar je maar geen oplossing voor kan vinden? Neem contact met ons op en we gaan voor je op onderzoek uit.

Eerder losten we deze mysteries op: 

gouden eenhoorn

Bosch’ Mysterie: waarom wordt Amac bewaakt door een gouden eenhoorn?

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een bee...
piet slager straat

Bosch’ mysterie: hoe komt de Piet Slagerstraat eigenlijk aan zijn naam?

Elke week behandelen we een gegeven van onze stad in de rubriek ‘Bosch mysterie’. Deze week onderzoc...
drakenfontein

Bosch’ mysterie: dit is waarom we De Draak ‘het standbeeld voor schoonmoeders’ noemen

In de rubriek Bosch’ mysterie behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad.  De d...

adv.