Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosch’ mysterie: dit is waar de naam van restaurant FF Swanjéé vandaan komt

Door Lotte van Rosmalen 20 juli 2019

In de rubriek Bosch’ mysterie behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad. Deze week gaan we langs bij restaurant FF Swanjéé met een prangende vraag: waar komt die naam toch vandaan?! 

Kim Spanjer ontvangt ons met een lekkere kop cappuccino en we nemen plaats op het terras met uitzicht op de Sint-Jan. Ze wijst naar het logo op het raam: “De stier staat voor onze grillgerechten waar we heel trots op zijn en de kurkentrekker symboliseert onze wijn. We serveren veel verschillende wijnen per glas. Je ziet ook een cocktailglas. Dat komt omdat we allerlei cocktails hebben, altijd à la minute gemaakt met verse en goede ingrediënten!”

FF een frietje eten

Nadat we ff een slokje hebben genomen van onze koffie, vertelt ze: “Het leek ons grappig om iets met ‘ff’ te doen, omdat we continu zeggen: ‘We eten ff een frietje, ik ga ff plassen of we moeten ff wachten.’ Dus we bedachten van alles met het woordje, want alleen ‘ff’ was wat kort.”

(Tekst loopt door onder de Instagrampost van ober Mees)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vedett Extra White, nu op de wisseltap. Goedgekeurd door onze Mees! . . Heerlijke Belgisch witbier gemaakt met korianderzaad en sinaasappel zeste.

Een bericht gedeeld door FF Swanjéé (@ffswanjee) op

Swanjéé is Bosch’ voor…

Kim vervolgt: “Vervolgens kwam het idee voor ‘Diner Swanjéé’. Swanjéé is een stopwoordje in de horeca dat mijn broer Steef Spanjer te pas en te onpas gebruikt. Eigenlijk schrijf je het als ‘soigné’, een Frans woord voor verzorgen. De soigneur van een wielerploeg zorgt bijvoorbeeld voor massages en lekker eten voor het team. We hebben het op zijn Bosch’ geschreven.”

Uiteindelijk maakte Diner Swanjéé plaats voor FF Swanjéé. “In het begin waren we enkel open voor het diner maar we wisten dat we ooit ook lunch wilden verzorgen. Dus bedachten we deze naam. Inmiddels zijn we zeven dagen per week vanaf 12.00 uur geopend voor zowel lunch als diner!”

Zit je ook met een mysterie in je maag?

Zit jij ook met een Bosch’ mysterie waar je maar geen oplossing voor kan vinden? Neem contact met ons op en we gaan voor je op onderzoek uit.

Lees ook:

FF Swanjee

Wil je zien: bij FF Swanjéé bereiden ze het eten aan tafel

Natuurlijk ga je naar FF Swanjéé om je buik te vullen met heerlijke gerechten, maar wist je dat de k...
ober mees

Ober Mees: ‘Voordat ik bij FF Swanjéé werkte ben ik er een keer uit eten geweest met een foute date’

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die jou heerlijke hapjes en drankjes komt serveren en j...
simone

Leuk volgens Simone: “De cocktails bij FF Swanjee zijn overheerlijk”

Simone Swinkels studeert aan de PABO in Nijmegen, maar is ook vaak bij Vero Moda te vinden, waar ze ...


Meer over FF Swanjéé ontdekken?

FF Swanjéé

restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 22:00

Hinthamerstraat 76-78, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.