Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosch’ mysterie: hier slaapt Prins Amadeiro XXVI tijdens carnaval

Door Thijs Dingemans 15 februari 2020

Halsreikend kijken we elk jaar uit naar het moment dat Prins Amadeiro XXVI aankomt in Oeteldonk. Wie een ledenpas van de Oeteldonksche Club heeft, kan de nieuwe prins begroeten op het perron. Daarna vervolgt hij zijn weg richting de stad. Maar waar slaapt Prins Amadeiro eigenlijk tijdens carnaval?

Veel carnavalsvierders die al vroeg in de stad te vinden zijn, eindigen ’s avonds moe en voldaan thuis in hun eigen bed. Althans, de meesten… Het kan natuurlijk ook dat je bij een familielid, vriend, vriendin of misschien wel date slaapt. Nadat je de roes hebt uitgeslapen en lekker hebt gedoucht, kun je de hort weer op voor een nieuwe feestdag.

Prins Amadeiro XXVI

Wie een wel heel bijzondere carnaval beleeft, is Prins Amadeiro XXVI. In de eerste plaats natuurlijk omdat hij dé prins is en dus heerst over Oeteldonk. In de tweede plaats omdat hij níet uit Oeteldonk komt en in de derde plaats omdat hij tijdens de carnavalsdagen veel bezoeken brengt aan Oeteldonkse evenementen en cafés. En ja, dan kun je je goed voorstellen dat de prins aan het einde van de dag behoorlijk gesloopt is en toe is aan goede nachtrust.

Uitzicht op Knillis en Hendrien

Nu de grote vraag: waar slaapt Prins Amadeiro XXVI tijdens carnaval? In hartje Den Bosch! De prins overnacht in Golden Tulip Hotel Central midden op de Markt. Hij krijgt dit jaar een kamer met uitzicht op Knillis en Hendrien. Wil je de prins ’s nachts stiekem persoonlijk de hand schudden? Dan heb je pech: op welke kamer hij slaapt blijft natuurlijk geheim.

Weet jij nog een Bosch’ Mysterie? Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/ligt/zweeft/drijft dat daar? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit!

Lees ook:

carnaval den bosch

Alle informatie over carnaval in Den Bosch op een rij (2020)

Carnavalsliefhebbers zijn al volop in de weer om nieuwe carnavalskrakers te oefenen. Slim, want voor...
doen met carnaval

Bucketlist voor carnaval: 7 x doen tijdens Oeteldonk 2020

Met carnaval hoef je je geen minuut te vervelen. Sterker nog: het is vaak een kunst om alles mee te ...
jorieke-neefs

Oeteldonkse local Jorieke: ‘Er is geen betere plek om carnaval te starten dan in de Amadeirotent!’

Het is (bijna, morgen officieel) carnaval! Daarom is het tijd voor een carnavalseditie van de rubrie...

adv.