Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosch’ Mysterie: dit zijn ze allemaal aan het doen bij de stationspasserelle

Door Marèl Holtermans 25 januari 2020

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een beeld, de andere keer zit er een heel verhaal verborgen achter een straatnaam. Wij proberen deze weetjes te ontfutselen in de rubriek Bosch’ Mysterie. Deze week vroegen we ons af wat er allemaal gebeurt bij de stationspasserelle.

Boormachines, hekken en rood-witte linten die je een bepaalde kant op sturen: de stationspasserelle heeft er weleens mooier uitgezien. Als je iets verder doorloopt richting de centrumkant, zie je dat Smullers weg is. Wat is er aan de hand? NS-woordvoerder

Arno Leblanc geeft opheldering: “Een aantal delen van de passerelle wordt vernieuwd. Het station krijgt een soort upgrade. De grijze platen gaan weg en worden vervangen door wat strakkere designs. Naar verwachting is dat eind januari allemaal af.”

Smullers weg?

Arno verzekert ons dat de zaken die er zijn gewoon blijven bestaan. Sterker nog: ten tijden van de werkzaamheden kun je nog steeds je broodje halen bij De Broodzaak of langs Etos voor een nieuwe deodorant. “Alleen bij Smullers ligt het iets anders”, vertelt Arno. “De zaak heeft besloten om tijdelijk dicht te gaan om ook meteen het interieur aan te passen. Maar geen zorgen: die komt terug!”

Onderstaande sfeerimpressie geeft een beeld van de nieuwe stationspasserelle. 

Tekst loopt door onder de sfeerimpressie. 

Sfeerimpressie NS

Nieuwe fietsenstalling

Op dit moment krijgt de passerelle dus een face lift. Dat is niet het enige gedeelte van het station dat vernieuwd wordt: ook voor de gedeelten rondom het station zijn veel plannen. Zo komt er een nieuwe fietsenstalling, waar plek is voor ruim vierduizend fietsen en een extra uitgiftepunt voor ongeveer 275 OV/deelfietsen. Wethouder Ufuk Kâhya vertelt over het project: “Wij geven een hoge prioriteit aan het doorontwikkelen van het station en de directe omgeving. We maken hiervoor nu de plannen. Op dit moment is een oplossing voor het stallen van fietsen aan de westzijde hard nodig. We zijn dan ook enthousiast dat er een tijdelijke stalling gaat komen. En we ook extra OV/deelfietsen krijgen.”

Weet jij nog een Bosch’ Mysterie? Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/ligt/zweeft/drijft dat daar? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit!

Deze mysteries losten we eerder op:

gevelgedichten

Bosch’ Mysterie: dit is waarom er zoveel gevelgedichten in het centrum zijn

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een bee...
weersverwachting oud en nieuw vuurwerkverbod den bosch

Bosch’ Mysterie: komt er een vuurwerkverbod in Den Bosch?

Rotterdam is komende jaarwisseling de eerste grote stad die volledig vuurwerkvrij zal zijn. Moet Den...

Bosch’ Mysterie: dit is waarom er overal in Den Bosch zwarte kabels over de weg liggen

Het is je vast weleens opgevallen: de zwarte kabels op de weg waar je overheen rijdt of fietst. Ze l...

adv.