Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosch’ Mysterie: dit zijn de gevaarlijkste kruispunten van Den Bosch

Door Myrthe van Munster 16 november 2019

Het aantal verkeersdoden op kruispunten is toegenomen in de afgelopen drie jaar, dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Zo telde de politie vorig jaar 172 dodelijke ongevallen, dat zijn er 25 meer dan in 2016.  Ook waren er bijna 16.000 ongelukken op kruispunten waarbij mensen gewond raakten. Wat blijkt? Vooral fietsers zijn de klos. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Disclaimer: misschien is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt geregistreerd en bij een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvond.

Blackspots

In Den Bosch zijn 22 ‘blackspots’. Dat zijn plekken waar in de afgelopen drie jaar minimaal tien ongelukken zijn gebeurd. Ook plekken waar minstens zes ongelukken plaatsvonden met een ziekenhuisbezoek tot gevolg, telt als een blackspot.

Bij 74% zijn personenauto’s meegeteld en bij 40% gaat het om flankongevallen. Daarmee wordt bedoeld dat de zijkant voertuig is getroffen. In 2016 waren er in totaal 575 ongelukken waarvan 84 met letsel. Een jaar later waren het er 654 waarvan 101 met letsel. In 2018 waren er 742 ongelukken waarvan tachtig met letsel en met vier doden. Opvallend: op de gevaarlijkste kruispunten vielen geen doden. Ga naar de volgende pagina voor de top vijf gevaarlijkste kruispunten.

Kruispunt Wilhelminabrug, Havensingel, Stationsweg

Dit punt is voor veel automobilisten in Den Bosch bekend: Hoe kom je in hemelsnaam langs die voetgangers? Misschien dat het om die reden negen keer misging in de afgelopen drie jaar. Bij vijf ongelukken vielen gewonden en in vier gevallen eindigde het alleen in materiële schade.

Eerste Reitse Dreef

Strepen, blokken, haaientanden en een fietspad in twee richtingen: dit kruispunt heeft het allemaal. Hier waren 11 ongelukken, maar gelukkig bleef het bij één gewonde. Dat is natuurlijk nog steeds een teveel. Bij de andere tien was er alleen materiële schade.

Rompertsebaan, Zevenhontseweg

De verkeerssituatie is een beetje hetzelfde als bij het vorige kruispunt. Alleen zit er nu aan één kant een fietspad met twee richtingen en aan de andere kant van de weg zit nog een fietspad. Tja, dat zou verwarrend kunnen zijn. Op dit kruispunt waren 12 ongelukken; zes met gewonden, zes met alleen materiële schade.

De Harendonkweg, Sint Teunislaan

We hopen dat mensen in Den Bosch Noord een goede verzekering hebben. Het kruispunt tussen de Sint Teunislaan en De Harendonklaan zit, net als de twee vorige, óók in deze wijk. Op deze rotonde vonden 14 ongelukken plaats. Vijf met gewonden, negen met alleen materiële schade.

Sint Teunislaan, Rompertsebaan

Dit kruispunt is niet alleen de gevaarlijkste van de stad, maar van heel Brabant. Hier waren 21 ongelukken; 4 met gewonden, 17 met alleen materiële schade. Het ligt trouwens weer in de wijk Noord. Oei, pas maar op als je hier rijdt, loopt of fietst.

Lees ook:

gevaarlijkste wegen den bosch

De gevaarlijkste wegen van Den Bosch: dit is de top 10

De gevaarlijkste wegen van Den Bosch, welke straten zijn dat eigenlijk? Op de CROSS-snelhedenkaart k...
aartshertogenlaan

Dit zijn de gevaarlijkste verkeerslocaties bij jou in de buurt

Op sommige punten in Den Bosch is het oppassen geblazen. Het RTL Nieuws bracht de verkeerslocaties m...
bossche flitspalen

Bosch’ Mysterie: welke flitspalen leveren de meeste boetes op in Den Bosch?

Deze keer gaan we het bij Bosch' Mysterie hebben over flitspalen. Niets is vervelender dan thuiskome...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.