Goed nieuws: Den Bosch krijgt meer groen!

Door Caroline Lichtenberg 14 november 2017

In een drukke maatschappij als de onze is niks heerlijker dan regelmatig de natuur opzoeken. Wij hebben in onze gemeente al aardig wat natuur, neem bijvoorbeeld Het Bossche Broek en de Moerputten, maar het kan allemaal nóg groener. Daarom gaat de gemeente het groen in en rond onze stad uitbreiden. Dit doet ze door een aantal nieuwe natuurprojecten.

Dit is goed voor de natuur, maar ook voor de stad en haar inwoners. Een voorbeeld is natuur in de stad. Daar willen inwoners hun omgeving groener maken. Met bijvoorbeeld groene daken en gevels, stadslandbouw, bloemrijke bermen en natuuroevers.

Groene Delta 2

Het programma met de nieuwe natuurprojecten heet het Groene Delta 2 programma (2018-2021). Bedoeling is om met nieuwe natuur bij te dragen aan leefbaar en prettig wonen. Ook voor gezondheid en klimaat pakt het positief uit. En juist door combinaties te maken met recreatie, cultuurhistorie, water, wonen en energie krijgt het programma meerwaarde.

Belangrijk in de plannen is om meer verbindingen te maken tussen natuurgebieden. Zo kunnen plant- en diersoorten zich beter verplaatsen.

Wat gaat er gebeuren?

  • De uitbreiding van het Kanaalpark met 15 hectare natuur;
  • De ontwikkeling van 47 hectare natuur in de Diezemonding (Henriettewaard en Ertveldpolder);
  • De ontwikkeling van 10 hectare natuur in de Dungense Polder;
  • De aanleg van natuuroevers langs de StadsAa;

Dus geen luchthaven in Het Bossche Broek, een suggestie van ondergetekende. Misschien dat het safaripark er ooit nog komt?? Wij blijven hoop houden. Altijd.