Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feestje in de woonkamer: SMÈRRIG komt met een thuisfestival

Door Marèl Holtermans 24 maart 2020

Vanwege de coronamaatregelen zijn veel evenementen en feestjes afgeschaft. Ook SMÈRRIG kan dus niet doorgaan. Maar om nou helemaal niets te doen? Dat was niets voor organisator Bing en zijn team van Koninkrijk van Muziek. En dus komt hij met een nieuw feestje: SMÈRRIG Thuisfestival!

“Om heel eerlijk te zijn waren we hier een beetje op aan het wachten. We rekenden er al op”, zei Bing nadat bekend werd dat alle evenementen tot 1 juni niet door mogen gaan. Dan kun je twee dingen doen: balen of iets anders bedenken. Bing koos voor het tweede en daarom is 24 april het eerste livestreamfestival van Den Bosch: SMÈRRIG Thuisfestival. “We zijn een van de eersten ter wereld die dit doen”, vertelt hij. “VPRO gaat ook zoiets doen, maar het is toch een van de eerste keren.”

SMÈRRIG Thuisfestival

Hoe het thuisfestival werkt? Bing zorgt op vrijdag 24 april voor drie verschillende livestreams met een eigen muzikale invulling. Elke livesteam heeft een eigen ‘stage’. De ‘slaapkamerlivestream’ wordt gehost door SMÈRRIG zelf. Wie vanuit de twee andere livestreams werkt, wordt later bekendgemaakt.

Tekst loopt door onder de foto.

Richtlijnen RIVM

Een nieuw concept dus, waar Bing maar wat trots op is: “Het wordt heel gaaf”, vertelt hij. “Op die manier blijven we lekker bezig.”

Het thuisfestival is vrijdag 24 april. Je hoeft in principe niets te betalen, maar elke donatie wordt op prijs gesteld.

Lees ook:

#coronahulp

Mooi! Bosschenaren bieden hulp aan met #coronahulp

Het gesprek van de dag is en blijft voorlopig de sociale onthouding in Brabant, vanwege de coronamaa...
maatregel coronavirus corona den bosch

Coronavirus in Den Bosch: alle ontwikkelingen op een rij

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen, voor alle Bosschenaren. In dit verzamelartikel...

adv.