Een liefdesbrief aan Den Bosch: dit schrijft ChatGPT over onze stad

Sint-Janskathedraal
Foto: indebuurt Den Bosch

Heb je al eens van ChatGPT gehoord? Deze nieuwe tekstrobot werkt met kunstmatige intelligentie en kan vragen beantwoorden en zelf teksten maken. Het is alsof je met iemand aan het chatten bent, maar je praat met een computer. Wat weet deze robot te melden over Den Bosch?

AI, oftewel kunstmatige intelligentie, is het gesprek van de dag. Nu het zo toegankelijk is door een platform als ChatGPT lijkt een robotleven steeds dichterbij te komen. Welkom in 2023!

Liefdesbrief aan de stad

We gaan nog een stapje verder in de opdracht die we ChatGPT geven, want kan de computer ook een liefdesbrief aan Den Bosch schrijven?

Lieve Den Bosch,

Vanaf het moment dat ik je voor het eerst ontmoette, wist ik dat je bijzonder was. Jouw charmante straatjes, historische gebouwen en prachtige natuur trokken me meteen aan en ik voelde me meteen thuis bij jou.

Jouw oude stadscentrum met de smalle straatjes en gezellige pleinen heeft mijn hart gestolen. Ik kan uren door jouw straten wandelen en genieten van de gezellige sfeer en het bruisende leven om me heen. En als ik even wil ontsnappen aan de drukte, kan ik altijd terecht in jouw prachtige natuurgebieden, zoals de Bossche Broek.

Maar wat me het meest bij jou aantrekt, is jouw geschiedenis en cultuur. Jouw kathedraal, het Noordbrabants Museum en het Jheronimus Bosch Art Center zijn slechts enkele van de vele culturele schatten die jij te bieden hebt. Ik voel me zo gelukkig dat ik de kans heb om jou te ontdekken en meer te leren over jouw rijke geschiedenis.

En natuurlijk, hoe kan ik jouw heerlijke lokale specialiteiten vergeten? Jouw Bossche bollen en worstenbroodjes zijn gewoonweg onweerstaanbaar en ik kan niet wachten om weer van jouw lekkernijen te genieten.

Lieve Den Bosch, ik ben verliefd op jou en ik zal altijd van je blijven houden. Bedankt dat je me zo’n geweldige plek hebt gegeven om te wonen, te werken en te ontdekken. Ik kan niet wachten om weer bij je terug te keren en weer in jouw gezellige straten rond te dwalen.

Met liefde,

Een van jouw vele bewonderaars

Best lief natuurlijk, en Den Bosch is zeker de stad van ons hart. Maar een beetje algemeen blijft het wel. Wij raden je aan om de serenade aan jouw geliefde gewoon zelf te schrijven. Dan zit er toch iets meer gevoel in!

Over ChatGPT

De antwoorden in dit artikel zijn een-op-een gekopieerd vanuit ChatGPT. Spelfouten en foutieve informatie zijn blijven staan in de tekst. Deskundigen denken dat de software steeds meer gaat leren en dat de antwoorden steeds vaker kloppen. Het wordt dan steeds lastiger om de tekstrobot ’te ontmaskeren’.

Wat is ChatGPT? Met de gratis online tekstrobot ChatGPT kunnen teksten worden gegenereerd die nauwelijks te onderscheiden zijn van teksten die door mensen zijn geschreven. De chatrobot doet dat op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Het programma is gevoed met veel gegevens, bestaande teksten en met rekenkracht. De robot is zelflerend en wordt steeds beter in wat het doet, al zijn er ook vragen over de betrouwbaarheid van de informatie.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Genieten van Den Bosch

Ga naar “Tips! 9 x uitjes om te doen met Vaderdag in Den Bosch ”

Tips! 9 x uitjes om te doen met Vaderdag in Den Bosch 

Ga naar “Tijdmachine: welk bekend gebouw staat er nu op deze plek aan de Koningsweg?”

Tijdmachine: welk bekend gebouw staat er nu op deze plek aan de Koningsweg?

Ga naar “Het Burgemeester Loeffplein wordt een pop-upstadspark”

Het Burgemeester Loeffplein wordt een pop-upstadspark

burgemeester loeffplein

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “Coca-Cola Zero € 5,99”

Coca-Cola Zero € 5,99

 • Action
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “Pluggerz van € 9,95 voor € 7,50”

Pluggerz van € 9,95 voor € 7,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “NECTARINES OF PERZIKEN Los, per 500 gram van € 2,99 voor € 1,49”

NECTARINES OF PERZIKEN Los, per 500 gram van € 2,99 voor € 1,49

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “Kies & Mix € 12,87”

Kies & Mix € 12,87

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Agenda

Ga naar “Festival Trek 2023 in Den Bosch”

Festival Trek 2023 in Den Bosch

 • Van 7 jul t/m 9 jul
Ga naar “StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch”

StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch

 • T/m 31 dec
Ga naar “Mout Bierfestival”

Mout Bierfestival

 • T/m 26 aug
Ga naar “D’n Elfde van d’n Elfde in Oeteldonk”

D’n Elfde van d’n Elfde in Oeteldonk

 • 11 november 2023
elf elf oeteldonk
Ga naar “Foodtruck Festival RRRollend”

Foodtruck Festival RRRollend

 • Van 9 jun t/m 11 jun