Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x herkenbare momenten die iedere vriendengroep meemaakt tijdens een Bosch’ evenement

Door Marèl Holtermans 21 juli 2019

Het leed dat een vriendenuitje heet. Nee hoor, het is natuurlijk supergezellig om met je vrienden naar Theaterfestival Boulevard, de kermis of Jazz in Duketown te gaan… Maar het brengt ook een hoop gedoe met zich mee. Wij nemen zeven situaties met je door die jij en je vriendengroep vast en zeker herkennen

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

De eeuwige discussies

Het staat al weken in jullie agenda: met de hele vriendengroep gaan jullie naar SMÈRRIG Zomerweekender. In de week van het evenement start de ellende: de discussies via de telefoon. Hoe laat speken we af? Wat doen jullie aan? Hoe gaan we dat doen met geld? Hoe gaan jullie er naartoe? Niet alleen de batterij van je telefoon gaat door al het ge-app langzaam achteruit, ook met je humeur gaat het niet best.

Hallo?

Het duurde drie jaar, 49 uur en 34 minuten maar jullie zijn het eindelijk eens over de locatie, het tijdstip en de planning! Er is altijd wel iemand die netjes op de afgesproken tijd op de ontmoetingsplek (a.k.a. voor de Kees Kroket) aanwezig is. Diegene ziet natuurlijk helemaal niemand anders staan en voelt zich als Kate in Titanic: ‘is there anybody out there?’ En ja hoor, dan komen de berichtjes binnen: ‘Ben onderweg hoor, fiets nu langs Coffeelab’, ‘Sorry, vijf minuten later. Kan mijn glittertop nergens vinden.’ Aargggg.

Nog heel even…

1, 2, 3, 4, 5 en 6. Yes, iedereen is aanwezig! De eerste stappen naar Theaterfestival Boulevard zijn nog niet gezet of iemand roept al: ‘Ik moet nog even pinnen bij de automaten naast Jumbo City.’ De volgende haakt daarop in en zegt: ‘Oh goeie, ik moet ook even pinnen en is er ergens een toilet?’

Groepsfoto

Iedereen heeft zijn boodschappenrondje gehad en inmiddels zijn jullie aangekomen op de Parade. Er kan niets meer fout gaan en het is tijd om even lekker te genieten met alle andere Bosschenaren. Van al dat eten en drinken op zo’n dag moet er natuurlijk af en toe getoiletteerd worden. Net op het moment dat jij besluit in die megalange rij te gaan staan voor zo’n vieze Dixi, roepen jouw vrienden: ‘Tijd voor een groepsfoto.’ #beetjejammer

Nog eentje dan

En dan ben je eindelijk op tijd voor een groepsfoto, wil een vriendin niet één of twee maar gelijk vijftig foto’s maken. Na een tijdje beginnen je kaken pijn te doen en jeuken je ogen van het kijken in de zon. Met als resultaat: op de laatste tien foto’s sta je als een boer met kiespijn – inclusief ogen dicht – op de foto. En laat dat nou de foto worden die op Facebook en Instagram gedeeld wordt met #indebuurtdenbosch.

Vermist: vrienden

Waar het precies fout is gegaan dat weet je niet, maar opeens ben je iedereen kwijt. Via WhatsApp kom je erachter dat er een paar mensen van de vriendengroep bij Theaterfestival Boulevard zijn, twee zijn even een frietje scoren bij Kipcorner Barnies en een ander neemt nog even een ritje in een attractie op de kermis.

Oepsie…

Eenmaal je vriendengroep weer teruggevonden gaan jullie lekker verder met feestvieren. De drankjes vloeien rijkelijk en is er altijd wel iemand in de vriendengroep die zich gedraagt als Lil’Kleine: drankje hier, drankje daar en neem jij ook nog maar een sappie. Ben jij dat? Dan is het volgende ochtend altijd even slikken als je kijkt op je rekening… Volgende Bossche feestje maar iets rustiger aan doen.

Lees ook:

Vrijgezellenfeest evenementen den bosch

Gezelligheid in Den Bosch: deze evenementen vinden plaats in 2019

Oh, wat vonden er afgelopen jaar toffe evenementen plaats in Den Bosch! Veel activiteiten keren gelu...
Vrijgezellenfeest evenementen den bosch

Quiz: welk Bosch’ evenement past het best bij jou?

Bosschenaren weten wel wat feesten is en daarom worden in onze stad genoeg leuke evenementen georgan...
friends

Deze 6 types kom je tegen op Bossche evenementen

Tegenwoordig is er elk weekend wel een evenement in Den Bosch. Van Opera op de Parade tot aan de Qmu...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.