Deze hotspots in Den Bosch worden getipt door bekende bloggers

Door Marèl Holtermans 19 februari 2019

Den Bosch zit vol met hippe lunchtentjes, restaurants en cafés. En we kunnen er geen genoeg van krijgen. Regelmatig bezoeken bloggers onze stad en bloggen zij over hun favoriete plekjes. Wij speurden het internet af naar deze hotspots en kozen de leukste voor jullie uit.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Wijn bij Stijn

Nina van Chicklovesfood bracht een bezoekje aan Den Bosch. Voordat ze vertrok, vroeg ze op Instagram waar ze in Den Bosch moest zijn voor een lekkere lunch. Jullie tipten massaal NomNom en dat viel erg in de smaak. Na een goede lunch ging ze door naar Wijn bij Stijn: een regelrechte topper.

Ze vertelt hierover: “Die wijn mocht rijkelijk vloeien, en dat lukte bij Wijn van Stijn. Een donker, knus wijnbarretje met naast fijne wijn ook heerlijke hapjes voor naast die wijn. Ongedwongen sfeertje, met een heel prima service (Stijn, was jij dat?).”


Meer over Wijn bij Stijn ontdekken?

Wijn bij Stijn wijnbars

Nu gesloten17:00 - 23:00

Kruisstraat 35 , Den Bosch

Bekijk meer:wijnbars
 

Jutt

Onze ‘eigen’ Bossche Anne van REMADE With Love was voor één keer toerist in eigen stad. Ze ging verschillende zaakjes af en stuitte toen per toeval op Jutt. Het allerleukste aan dit winkeltje vindt ze dat je er kleding van merken koopt die je niet bij de grote modeketens vindt.

Ze schrijft op haar blog: “Dit winkeltje kwam ik onverwachts tegen tijdens mijn city trip in eigen stad. Dat vind ik nou zo heerlijk aan Den Bosch, een stad met vele knusse zijstraatjes waar je onverwachts de leukste winkeltjes tegenkomt. JUTT is het zusje van JUUL fashion (ook in de Kolperstraat gevestigd) en opende in februari haar deuren. Hier vind je heerlijke kleurrijke kleding en accessoires van exclusieve merken zoals La Petite Francaise, Modström, Suncoo en My Jewellery (jaaa mijn lievelingsmerk verkopen ze hier ook).”


Meer over Jutt ontdekken?

Jutt winkelen

Nu gesloten10:00 - 18:00

Kolperstraat 25-a, Den Bosch

Bekijk meer:winkelen
 

Binnendieze

Ook de heren van OnlyforMen deden Den Bosch aan. Zij kozen ervoor om, hoe kan het ook anders, een rondje te varen op de Binnendieze. En dat leverde nog veel spannende momenten op: “Het ene moment vaar je in het aardedonker onder een gebouw door, het andere moment bewonder je eeuwenoude stadsmuren en weer even later bevind je je in een moerasgebied.”

“Het leuke aan deze tour is, is dat ondanks je midden door het centrum vaart, het op de boot muisstil is. De reden hiervoor is dat de Binnendieze onder straatniveau ligt!”

Sitio

Bloggers vanuit de hele wereld komen naar ons land en de échte reizigers kijken iets verder dan Amsterdam. Zo ook de mensen van Weekender of the Week. Zij namen de verstandige keus om tijdens hun weekendje in Nederland een dagje naar Den Bosch te gaan. Gelijk hebben ze.

Ze aten een hapje bij Sitio en daar schreven ze over: “Head to one of the many cute restaurants on Korenbrugstraat for dinner. Sitio gets our vote, serving everything from chunky beefburgers to salmon fillets. It’s pretty nice on the purse too. Have a few drinks here too.” Je hoort het, op naar Sitio!


Meer over Sitio ontdekken?

Sitio restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 22:00

Korenbrugstraat 16, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca
 

Design Museum Den Bosch

Wij wisten het al lang, maar ook de bloggers hebben inmiddels de kunstscene in ons stadje ontdekt. De topper volgens Tripweb: Design Museum Den Bosch. De recensie luidt als volgt: “Dit museum biedt verschillende collecties, ieder met een eigen thema, wat ervoor zorgt dat er altijd iets te zien is voor iedereen. Het zijn exposities waar je wat aan hebt en wat van opsteekt. Op dit moment zie je er bijvoorbeeld een expositie genaamd ‘Binnenkijken bij Thijs Wolzak’.”


Meer over Design Museum Den Bosch ontdekken?

Design Museum Den Bosch musea

Nu gesloten11:00 - 17:00

De Mortel 4, Den Bosch

Bekijk meer:musea

Lees ook:

Deeg

Delizioso! Hier scoor je volgens jullie de beste pizza van Den Bosch

We vroeger jullie eerder waar je de lekkerste pizza’s van Den Bosch kunt verorberen. Dat hebben we g...

OpSPOORing verzocht! Deze romantische reizigers zoeken hun Bossche treinflirt

De één zit op zijn telefoon, de ander leest een boek en wéér een ander gebruikt een treinritje om ee...
bossche gezegde

[VIDEO] Alle daogen maondag! Weet jij wat deze Bossche gezegden betekenen? (deel 1)

Wij gingen de straat op en vroegen jullie wat de betekenis is achter een aantal Bossche gezegden. En...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.