Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Borrelen in de buitenlucht: nieuwe pop-upterrassen in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 7 juli 2020

De coronacrisis vraagt om creatief ondernemen, en dat gebeurt volop in Den Bosch. Sinds 1 juni 2020 is de horeca deels weer open en zien we overal leuke nieuwe terrassen opkomen. Wij maken een overzicht: deze leuke nieuwe pop-upterrassen in de Bossche buitenlucht wil je niet missen. 

Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Thuis bij Van Drakestein

 

Voor Het Noordbrabants Museum is tegenwoordig een terras van verschillende horecaondernemers. Aangezien je voor het enorme historische gebouw van een glas wijn geniet, vergeet je even dat je midden in het centrum bent.

Snel geregeld

Of de initiatiefnemers veel tijd nodig hadden om alles voor te bereiden? Nou, niet echt. Het plan kwam pas vorige week maandag en drie dagen later was het in grote lijnen geregeld. “Het ging in een sneltreinvaart”, geeft mede-initiatiefnemer Dirk aan. “Het klusje was snel geklaard.”

Lees hier meer:

Thuis bij Van Drakestein

[VIDEO] Borrelen bij de draak: bij Het Noordbrabants Museum is een nieuw terras

Wat doe je als er een een groot plein tegenover je zaak zit dat meestal 'leegstaat'? Dan vraag je of...

Parade

Foto: indebuurt Den Bosch

De horecaondernemers op de Parade mogen extra terrastafels uitstallen op het plein. Via rode lopers wordt aangegeven waar mensen mogen lopen en waar mensen kunnen zitten.

Horecapaviljoen

Naast de ‘vaste’ terrassen is een horecapaviljoen waar tientallen mensen terechtkunnen. Die wordt geëxploiteerd door verschillende horecaondernemers: tijdens de openingsweek staan Breton Sur Place, De Carroussel en Café Klassiek aan het roer. Daarna is het de beurt aan Bistro Bon, Poké Perfect en Café Jij & Ik aan de beurt. Hier zie je precies welke zaken meedoen en wannee

Rooftopbar Zoetelief

 

De medewerkers van Zoetelief hebben een tweede terras geopend. En die is… op het dak van het gebouw. Een van de medewerkers vertelt: “Buiten op straat mogen we vanwege de maatregelen maar zes tafels plaatsen. Dat vonden we zó jammer, dat we keken naar andere opties. Er werd niets met dit dak gedaan, dus we dachten: waarom niet?!”

Ibizastijl

Zoetelief wilde een soort ‘klein Ibiza’ creëren op de rooftopbar. Daarom zijn er loungebanken en veel kussens geplaatst. De verlichting komt uit bierflesjes die tegen de muur aan hangen en om schaduw te maken is een netje vastgemaakt. “Het enige dat anders is met Ibiza is dat we geen grote speakers plaatsen. Daar zouden de buren niet zo blij mee zijn!”

Rooftopbar Wolvenhoek

Met een drankje in je hand genieten van het bekendste gebouw van de stad: de Sint-Jan. Dat is mogelijk vanuit de zitjes van Rooftopbar Wolvenhoek. Bij het terras werken verschillende (horeca)ondernemers samen: Ruud Bruins van P79, de medewerkers van Pizzabar DEEG en Van Zuid Events, die je wellicht kent van Oranjekade Festival.

Rooftopbar Wolvenhoek

De rooftopbar bestaat uit lekkere zitjes, containerbar, photobooth, chilltuin en nog veel meer. Vanaf de rooftopbar kijk je uit op de Sint-Jan. Hoewel het er goed toeven is, is het terras er niet blijvend. Je kunt er tot het eind van de zomer genieten van een drankje of optreden.

Zomerterras Zuid

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zomerterras Zuid (@zomerterraszuid) op

Ook Nom Nom en Bar 35 sloegen de handen ineen en zijn een samenwerking begonnen. En wel op een heel bijzondere plek: bij het rugbyveld! Daar zijn vlonders waar je met je vrienden, familieleden of kennissen kunt zitten. De terras heet Zomerterras Zuid.

Lees ook:

vakantiegevoel

6 x Bossche terrassen waar je een instant vakantiegevoel krijgt

Een drukke werkdag afsluiten met een drankje in de avondzon? We got you! Voor het ultieme vakantiege...

7 x Bossche terrassen aan het water

Zodra de zon zich laat zien gaat heel Den Bosch op zoek naar een tafeltje op het terras. Gelukkig he...
terrasruimte

Deze zes types kom je nu tegen op het terras in Den Bosch

Op 1 juni 2020, klokslag 12.00 uur, mocht de horeca in Nederland weer open. Ook in onze stad konden ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.