And… action! 5 films die in Den Bosch zijn opgenomen

Door Marèl Holtermans 30 mei 2018

Je hebt natuurlijk Bossche ansichtkaartjes, magneetjes en… films. Want Den Bosch is namelijk meer dan eens het decor geweest van blockbusters. Wil jij de stad eens door de ogen van een regisseur bekijken? Kies dan eens voor een van de volgende films. 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Bankiers van het verzet

Haast je naar de bios, want op dit moment draait Bankiers van het Verzet. Deze film, die sinds maart in de bioscoop te zien is, gaat over twee broers die tijdens de Tweede Wereldoorlog riskante investeringen doen om het verzet te kunnen bekostigen. Ze lopen hierdoor veel risico. Ook Den Bosch is vertegenwoordigd in de film. Zo wordt een belangrijk personage neergeschoten op de Waterstraat en wordt een van de hoofdrolspelers in Den Bosch gearresteerd. Direct even kijken! 

Zwaar Verliefd

De feelgood movie Zwaar Verliefd komt eind 2018 uit. Hij gaat over de Bossche dierenarts Isa die niet zoveel zelfvertrouwen heeft. Nederlandse top-acteurs als Jim Bakkum en Abby Hoes zorgen ervoor dat je anderhalf uur even aan niets denkt. Gewoon lekker kijken, zonder teveel na te hoeven denken. Wij houden vast een plekje vrij in onze agenda. Je kunt alvast in de stemming komen door naar het Instagramaccount van de film te kijken. 

The Fox

Jawel, Hollywood in Den Bosch. Deze mega thriller gaat over de in Den Haag gestationeerde Europol-agent Simon Fox (Morgan C. Jones van onder meer Game of Thrones). Hij leidt een moeizaam bestaan nadat hij per ongeluk een kind doodschoot. Worstelend met dit trauma wordt Simon geconfronteerd met een geheime naoorlogse verzetsorganisatie genaamd ‘Gladio’. Klinkt spannend.

caroline lichtenberg en morgan c jones in the fox

Den Bosch decor nieuwe internationale speelfilm

Den Bosch is niet alleen een mooie stad, maar dient ook perfect als decor voor films. De Bossche reg...

Patria

Patria was één van de eerste Nederlandse oorlogsfilms. Het waargebeurde verhaal gaat over de jonge Arthur Knaap die zich vrijwillig aanmeldde bij het leger tijdens WOI. Hij kwam in de loopgraven terecht en moet daar iedere dag opnieuw de moed verzamelen om te vechten.

Klokkenluider van de Notre Jan

Ja, je leest het goed. Dit is een speelfilm gemaakt door de Maatschappelijke Opvang ‘s-Hertogenbosch. Zij wilden met deze film laten zien hoe schrijnend het kan zijn om geen dak boven je hoofd te hebben. De (bij)rollen in de film worden vervuld door daklozen en cliënten van de organisatie. Mooi en heftig om naar te kijken.

De bende van Oss

Je zou misschien denken dat De bende van Oss volledig in Oss is opgenomen, maar dat is niet het geval. Voor verschillende scenes moest de crew naar Den Bosch verplaatsen. De film gaat over het waargebeurde verhaal van de Bende van Oss, die tussen 1884 en 1934 actief was. Tijdens die periode waren er veel moorden, diefstallen en overvallen. Het voormalige huis van bewaring dat in de film voorkomt, is in feite het gebouw in de Sint Jorisstraat.

Yes we kunnen! Kinepolis begonnen met verkoop tickets

Filmliefhebbers opgelet: de nieuwe bioscoop Kinepolis is begonnen met de kaartverkoop. Dat betekent ...
klaas

Filmmaker Klaas van Eijkeren: ‘Ik ben net een vuilnisbak: ik kijk zo’n beetje alle films en haal daar inspiratie uit’

Filmmaker Klaas van Eijkeren maakte in 2014 zijn eerste bioscoopfilm Patria. In 2017 ging The Fox, e...
filmcafe

Filmliefhebbers opgelet: het film platform Nieuwe Filmers komt naar Den Bosch

Aankomende woensdag (16 mei) is het tijd voor de tweede editie van het Filmcafé in de Verkadefabriek...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.