Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze types vind je altijd op de zaterdagmarkt van Den Bosch

Door Marèl Holtermans 1 augustus 2019

Wat doen we in Den Bosch op zaterdag? Juist! Boodschapjes halen op de markt. Elke zaterdag vind je daar namelijk de grote markt en een beetje Bosschenaar doet hier zijn inkopen. Ga jij ook elke zaterdag naar de markt? Dan herken je deze vijf types vast:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De Graaier

De eerste in het lijstje van types op de zaterdagmarkt is De Graaier. Op de markt valt van alles te proeven. Een blokje kaas, een stukje stroopwafel of een sappig partje mandarijn? Je moet natuurlijk wel eerst proeven voor je iets koopt. Eén stukje dan, hè. Niet een hele hand. De Graaier graait zo een hele hand kaasblokjes en propt ze onbeschaamd naar binnen.

De Onderhandelaar

De Onderhandelaar is écht niet tevreden met twee appels voor de prijs voor één. Nee, die gaat pas naar huis wanneer hij/zij er minstens vier heeft voor dezelfde prijs. Even een handjeklap met de verkoper doen…. Ben jij een onderhandelaar? Dan hebben we een tip: tegen het einde van de markt zijn de producten vaak een stuk goedkoper dan aan het begin van de dag. In Den Bosch eindigt de markt om 16.00 uur.

De Babbelaar

De Babbelaar gaat niet naar de markt voor boodschappen, maar ziet het als een gezellig en sociaal uitje. Even een praatje maken met de kaasboer. Oh, en daar is de buurvrouw. Na een middagje markt is de Babbelaar weer helemaal up-to-date over de laatste roddels in Den Bosch. Dat je de rij ophoudt, maakt jou helemaal niks uit.

De Aanraker

De Aanraker is iemand die eerst alles even moet bevoelen voor hij/zij het koopt. Is deze avocado wel rijp genoeg? Hoe hard is deze tomaat? Oooh, en dat jasje: héérlijk zacht. 

De Schuifelaar

De laatste in het rijtje van types op de zaterdagmarkt: De Schuifelaar. Dit is iemand die de tijd neemt op de markt. Langzaam lopend van het ene kraampje naar het andere kraampje. Vaak is de Schuifelaar ook een combinatie van nummers drie en vier. Even iets bevoelen, even kletsen en weer doorschuifelen naar het volgende kraampje. Vaak met enorme files tot gevolg.

Weet jij meer types? Laat het weten op onze Facebookpagina!

Lees ook:

Binnenkijken bij Imke

Binnenkijken bij Imke: ‘Ik denk niet dat ik deze fijne sfeer kan creëren in een ander huis’

Imke Leenders heeft al op veel plekken gewoond. Van Noord-Limburg tot aan Aruba: ze kan het allemaal...
carmen tattoo

Bossche Carmen was te zien bij Just Tattoo of Us: ‘Mijn eerste tattoo kreeg ik op mijn 13e’

Just Tattoo of Us Benelux is een extreme relatietest. Vrienden, familieleden en koppels geven elkaar...
modaal inkomen huizen

Bizar: als single met modaal inkomen kun je nu maar vijf huizen kopen in Den Bosch

Het is kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt en in Den Bosch is dat niet anders. Zelfs als je...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.