Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Houdoe en bedankt! Zoveel mensen vertrokken uit Den Bosch (en zoveel kwamen erbij)

Door Marèl Holtermans 8 november 2019

Steeds meer mensen verruilen de grote stad voor een andere (buur)gemeente, blijkt uit cijfers van het CBS. Hoe zit dat in Den Bosch? 

Uit CBS-cijfers blijkt dat het aantal in Den Bosch – in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde – bijna gelijk ligt. Om precies te zijn verhuisden 3.222 Bosschenaren naar een andere gemeente en vonden 3.197 mensen hun nieuwe huis in onze gemeente. In dezelfde periode een jaar eerder, was het aantal een stukje hoger. Toen kregen we er 3.753 Bosschenaren bij en vertrokken er 3.364 mensen.

Emigratie, geboorte en sterfte niet meegeteld

Dat is een verschil van 389 mensen, maar het betekent niet automatisch dat er nu meer mensen wonen in Den Bosch. Naar geboorte en sterfte wordt in dit overzicht namelijk niet gekeken en mensen die zijn geïmmigreerd of geëmigreerd worden ook niet meegerekend. Wel worden vluchtelingen meegeteld, omdat die automatisch worden ingeschreven in de gemeente waar ze aankomen.

Helft van het jaar

Volgens het CBS verhuizen er over het algemeen meer personen in de tweede helft van het jaar dan in de eerste helft. Dat is in Den Bosch ook het geval.

Tekst loopt door onder het kaartje 

Aantal blijft groeien

Naar verwachting wonen er in 2035 in totaal 166.600 mensen in Den Bosch. Dat is een toename van 8,6 procent. Kijken we bijvoorbeeld naar de gemeente Tilburg, dan wordt hier een grotere groei voorspeld. Namelijk een toename van 9,8 procent en dat zijn ruim twintig duizend inwoners meer dan nu.

Lees ook:

keershuys 2035

Zoveel inwoners telt Den Bosch naar verwachting in 2035

Tegenwoordig wonen er ruim 154.000 mensen in onze stad. Hoe zal deze tendens zich tot 2035 ontwikkel...

Een wijk uit de bronstijd met trotse inwoners: dit is Deuteren

Wonen in Den Bosch kan in monumentale panden of chique nieuwbouwcomplexen, in rustige buurten met ve...
den-bosch-insta

Den Bosch groeit met bijna 1.000 inwoners

De bevolking van Den Bosch is in 2017 met 981 inwoners gegroeid. Op 1 januari 2018 tellen we 153.452...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.