Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel int Den Bosch aan hondenbelasting

Door Arno de Natris 29 maart 2018

Heb je een hond en woon je in Den Bosch, dan betaal je daar hondenbelasting voor. De gemeente int die belasting en gebruikt de opbrengst onder andere voor hondenveldjes en het opruimen van hondenpoep. Maar hoeveel kost je dat nou? En wat levert dat gemeente op?

Heb je één trouwe viervoeter? Dan betaal je daar €81,12 voor. Da’s te overzien, toch? Hou je meer honden, dan kan het een dure grap worden. Fikkie 2 kost je € 121,92. En koop je meer honden of hebben Dommel en Fiffy een intieme sessie in de mand gehad? Reken dan op €162,96. Per hond, ook per puppy dus.

Wat levert dat de gemeente dan op? €929.000, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Bijna een miljoen, dus. Dat verwacht de gemeente dit jaar te innen. Daar kun je heel wat hondenpoep van opruimen of mooie veldjes onderhouden en aanleggen.

Controle aangekondigd

Nou kun je wel wat besparen door je hond niet aan te melden, maar dan loop je wel risico op een boete die even hoog is als de belasting van de eerste hond, die je dan ook gewoon moet betalen. Den Bosch heeft onlangs nog controles aangekondigd.

hondenbeleid-foto-anp-robert-vos-e1500995543408-800x500

MAG DAT: Je hondenpoep laten liggen in Den Bosch?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
instadieren

Dit zijn de allercoolste Instagramdieren van Den Bosch

Er is natuurlijk niks leukers dan foto’s maken van de grappige taferelen van je huisdier. Sommige Bo...

Meer over

Gemeente

adv.