Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo leer je nieuwe mensen kennen in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 1 december 2020

Je bent net verhuisd naar Den Bosch en kent bijna niemand. Of misschien wil je je vriendenkring uitbreiden met nieuwe contacten. Waar ga je dan heen? Goede vraag! Er zijn on- en offline genoeg mogelijkheden om in contact te komen met mede-Bosschenaren. 

Goed om te weten: vanwege de huidige situatie zijn sommige initiatieven niet toegankelijk. Het is verstandig om contact op te nemen met de organisatie om te vragen naar de getroffen maatregelen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Sociale initiatieven in Den Bosch

commercieel redacteur
Foto: indebuurt

Vind je het moeilijk om mensen aan te spreken? Dan is het internet een goede plek om nieuwe vrienden te maken. Begin vorig jaar is een speciale Facebookgroep in het leven geroepen om mensen in Den Bosch te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook prima contacten opdoen in groepen als ‘Je bent pas een Bosschenaar‘ of ‘Expats in Den Bosch‘.

Vrijwilligerswerk

Christel. Foto: indebuurt Den Bosch

Op verschillende plekken in Den Bosch zijn extra handjes welkom. Denk aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) waar de medewerkers je met open armen ontvangen. Zo kun je (zonder diploma) aan de slag bij onder meer de receptie, als gastheer of -vrouw of bij de kantine. Hiermee help je niet alleen het ziekenhuispersoneel, maar leer je tegelijkertijd mensen kennen!

Een andere goede optie: meld je aan bij Galant Vrijwilligerswerk, net als Christel die je hierboven ziet. Haar ervaringen lees je hier:

Christel kwam op straat te staan, krabbelde op en doet nu vrijwilligerswerk: ‘Het kan iedereen overkomen’

Een wandeling met iemand maken, moestuin onderhouden of voetbaltraining geven. Met één of twee uurtj...

Borrels

bart-viguurs-richard-van-den-broek
Bart Viguurs & Richard van den Broek van Commit2BFit. Foto: indebuurt

In Den Bosch zijn verschillende soorten netwerkborrels, denk aan Commit2BFit, SOSU en BOB-Borrel. Die zijn in eerste instantie bedoeld om je zakelijke netwerk uit te breiden, maar volgens initiatiefnemers ontstaan hier ook vriendschappen.

Meld je aan bij een sportclub

Foto: indebuurt Den Bosch

Momenteel kun je je bij veel Bossche sportclubs niet aanmelden, maar mogelijk verandert dit over een tijdje.

Wil je echt graag mensen ontmoeten, dan raden we teamsporten aan. Denk hierbij aan volleybal bij Spirit Volleybal of voetballen bij BVV Voetbal. Liever geen balsport? Kies dan eens voor bootcamp.

MeetUp

Foto: De Vaste Clique, Golden Tulip Hotel Central

Het platform Meetup bestaat uit allerlei (online) groepen waarbij je je kunt aansluiten: van boekenclubs tot hobbyfotografen en van jong tot oud. Deze groepen organiseren stuk voor stuk allerlei activiteiten. Ook kun je contact maken met mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben als jij: een specifieke taal leren, of trainen voor een marathon, bijvoorbeeld. Momenteel zijn veel activiteiten afgelast, maar gaan sommige groepen wel door via digitale meetings.

indebuurt houdt je op de hoogte

online redactie coördinator
Foto: indebuurt Utrecht

Nog een extra tip: indebuurt houdt je elke dag op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste activiteiten en nog veel meer. Abonneer je op de nieuwsbrief en mis niets over het mooie Den Bosch.

Nieuw in Den Bosch? Dit moet je weten:

bosch dialect heeren van nuland

Een lesje Bosch’ dialect: weet jij wat deze zinnen betekenen?

Ah, het Bosch' dialect: een taaltje dat we maar al te goed kennen! Of toch niet...? Weet jij zonder ...
klushuizen verhuizen den bosch

Dit moet je weten als je naar Den Bosch gaat verhuizen

Den Bosch is een heerlijke stad om te wonen en steeds meer mensen komen daar achter. Ben jij van pla...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.