Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: straks met twee personen naast elkaar op het terras zitten?

Door Marèl Holtermans 1 juni 2020

Vanaf 1 juni 2020 mogen restaurants weer open én mag je weer op het terras zitten. Hoe heerlijk is dat! Er zijn echter nogal wat regels waar je je aan moet houden voor je met een zonnebril op het terras ploft. Want met hoeveel personen mag je op het terras zitten? En moet je allemaal uit hetzelfde huishouden komen als je bij elkaar aan een tafeltje wil?

Het is hartstikke fijn dat de horeca weer open mag, maar als je alle regels leest waaraan restaurants en cafés moeten voldoen, kun je niet anders dan medelijden hebben met de horeca. Phoe, wij wensen ze in ieder geval veel succes. De Bossche horeca in de binnenstad heeft iets meer geluk: zij mogen hun terras uitbreiden naar bijvoorbeeld de Markt of verder de straat op aan bijvoorbeeld de Stoofstraat. Daardoor hebben ze iets meer ruimte om meer klanten te kunnen ontvangen.

Reserveren

Ook als klant heb je je aan diverse regels te houden. Ben jij van plan om op 1 juni stipt om 12.00 uur op het terras te ploffen? Houd dan rekening met het volgende: restaurants en cafés mogen maar maximaal dertig klanten tegelijk binnen hebben. Voor het terras geldt deze regel niet. Je moet van te voren reserveren, óók als je enkel een spaatje of een kop koffie wil drinken. Bij binnenkomst wordt aan je gevraagd of je gezond bent. Daarna krijg je een plaats aangewezen en eenmaal binnen of op het terras moet je anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren.

Aantal personen

Voor gezinnen geldt dat ze sowieso niet anderhalve meter uit elkaar hoeven te zitten. Kom je met drie personen die niet bij één huishouden horen? Tja, dan moet er dus wél anderhalve meter afstand gehouden worden.

Op de bon

We kunnen ons goed voorstellen dat het na een paar biertjes toch wel erg gezellig wordt en je uiteindelijk steeds meer naar elkaar toeschuift. Kun je een boete krijgen wanneer je toch met meer dan drie personen op het terras (te) dicht bij elkaar zit?

Ja, dat kan, maar de kans is klein. De eerste verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar van het café, hij/zij moet de klanten erop aanspreken. Loopt het uit de hand? Dan kan hij of zij de politie bellen. Er zal niet maandagmiddag om 12.00 uur massaal gecontroleerd gaan worden, maar onthoud: de regels zijn er niet voor niets!

Lees ook:

heropening

[VIDEO] Horeca bereidt zich voor op heropening: ‘We zijn op zoek naar wat mag in Den Bosch’

1 Juni komt steeds dichterbij en dat betekent dat veel horecaondernemers druk bezig zijn met alles k...
horeca heropening

[VIDEO] Horeca bereidt zich voor op heropening: ‘Mijn handen jeuken om te beginnen’

1 Juni komt steeds dichterbij en dat betekent dat veel horecaondernemers druk bezig zijn met alles k...

Horeca in Den Bosch gaat bijna open: dit zijn de regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Bossche horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...

Meer over

Corona Gemeente

adv.