Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog meer terrasruimtes in Den Bosch: hier kun je straks ook een biertje drinken

Door Marèl Holtermans 29 mei 2020

De gemeente maakte eerder deze week bekend dat horecaondernemers aan de Parade, de Markt en de Kerkstraat mogen uitwijken naar de pleinen. Nu is bekend dat ook op andere plekken extra terrasruimte komt. Op die manier wil de gemeente de horecaondernemers letterlijk en figuurlijk meer ruimte geven. 

Veel ondernemers zijn al gestart met de voorbereidingen, zodat ze (vanaf maandag 1 juni) meer mensen kunnen ontvangen. Daarnaast geeft de gemeente aan met andere horecaondernemers in gesprek te zijn over mogelijke uitbreidingen. Op deze plekken kun je straks in ieder geval een biertje drinken.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Korenbrugstraat

De Korenbrugstraat wordt eenrichtingsverkeer, zodat de cafés verder kunnen uitbreiden. Dit houdt in dat onder andere de ondernemers van Tapperij ’t Veulen en Bar le Duc meer mensen kunnen ontvangen.

Parkeergarage Wolvenhoek

Op het dakterras van parkeergarage Wolvenhoek komt een rooftopbar. Welke horecaondernemer hier de terrastafel uitklapt, is nog niet bekend.

Visstraat / Brede Haven

Ook de horecaondernemers die hun zaak aan de Visstraat hebben, krijgen meer terrasruimte. Zo mogen vijf ondernemers extra stoelen neerzetten voor hun eigen pand. Daarnaast komt er een terras op de steiger aan de Brede Haven.

Kardinaal van Rossumplein

Het hele Kardinaal van Rossumplein wordt terras van Café de Unie. Dat betekent dat je binnenkort een drankje in de schaduw van de bomen kunt drinken!

Karrenstraat

De terrassen van onder andere Carras Bites en Shirak mogen in de lengterichting worden uitgebreid. Op die manier kunnen ze extra tafels kwijt.

Stoofstraat

Ook in de Stoofstraat worden de terrassen groter: de horecamedewerkers mogen de stoeltjes in de lengterichting verder uitklappen om meer mensen te ontvangen.

Sint-Janstuin

In de tuin van de Sint-Janskathedraal kun je over een tijdje hoogstwaarschijnlijk een terrasdag houden. Hier mag een collectief van ondernemers een gezamenlijk terras maken. Welke ondernemers dit oppakken, is nog niet bekend.

Jeronimus Bosch Art Center

Het Jheronimus Bosch Art Center is vanaf 1 juni weer te bezoeken. Niet alleen om de kunst te bekijken, maar ook op een terrasje te pakken. In de tuin is plek voor twee ondernemers.

heropening

[VIDEO] Horeca bereidt zich voor op heropening: ‘We zijn op zoek naar wat mag in Den Bosch’

1 Juni komt steeds dichterbij en dat betekent dat veel horecaondernemers druk bezig zijn met alles k...
horeca heropening

[VIDEO] Horeca bereidt zich voor op heropening: ‘Mijn handen jeuken om te beginnen’

1 Juni komt steeds dichterbij en dat betekent dat veel horecaondernemers druk bezig zijn met alles k...

Horeca in Den Bosch gaat bijna open: dit zijn de regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Bossche horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.