Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je fiets op een brandkraan parkeren?

Door Marèl Holtermans 1 november 2019

Een watte? Waarschijnlijk ben je vanmorgen al over een stuk of vijf van die brandkranen gelopen, maar heb je het niet eens doorgehad. In films zie je altijd van een rode brandkraan, die dan metershoog de lucht in spuiten als er een auto tegenaan knalt. In Nederland doen we niet echt aan die palen, bij ons zitten de brandkranen meestal onder de grond. Maar… Als je daar dan je fiets op parkeert, en de brandweer moet uitgerekend dáár zijn als er brand is – hoe zit dat dan?

Geen bekeuring, wel verwijderd

Onze collega’s van indebuurt Rotterdam vroegen het aan brandweervrouw Amanda. Zij zou natuurlijk als geen ander moeten weten hoe dit zit. “Mensen beseffen niet dat ze op een brandkraan staan! Eigenlijk zou je je fiets daar niet moeten zetten, maar daar wordt geen bekeuring voor gegeven,” aldus Amanda. “Als er fietsen staan en we moeten erbij, dan zetten we de fietsen ergens anders.” Maar, wat als je fiets nou vastgeketend staat? Amanda: “Tja, als we de fietsen niet opzij kunnen zetten, knippen we de sloten door en verplaatsen we ze. Daar hebben we bij de brandweer wel het juiste gereedschap voor.”

Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je fiets meteen gejat wordt, vertelt ze: “We laten ze niet zomaar onbeheerd achter hoor, we geven het altijd meteen door aan de politie.” Maar ja, dan zul je toch mooi je doorgeknipte fietsslot moeten vervangen. Even opletten dus, als je de volgende keer je fiets zomaar ergens neerzet! 😉

Lees ook…

peuken

[VIDEO] MAG DAT: een peuk op straat gooien?

Het ziet er niet bepaald gezellig uit, maar we kunnen er bijna niet omheen: op de Markt liggen dagel...

MAG DAT: Je eigen huis opleuken met graffiti en streetart?

Op een aantal plekken in de stad kun je streetart bewonderen. Voornamelijk in de omgeving van de Tra...

Mag dat: fietsen met een paraplu in je handen?

Sinds 1 juli mag je geen telefoon meer in je handen houden en fietsen tegelijk. De Bossche politie m...

Mag dat: potjes met voedselresten in de glasbak gooien?

Bij een Hollands prakkie hoort natuurlijk appelmoes, bij een patatje wil je mayonaise en als je een ...

adv.