Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je container dagen buiten laten staan vanwege de vakantie?

Door Marèl Holtermans 13 augustus 2019

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: mag jij je afval vóór de ophaaldag buiten zetten in Den Bosch?

Een volle gft-bak of een container met restafval: onze vrienden van Afvalstoffendienst ‘s-Hertogenbosch komen ze graag voor je leegmaken. Toch mag je niet zelf bepalen wanneer je het vuilnis aanbiedt. De afvalophaaldienst vraagt de inwoners van de gemeente om ervoor te zorgen dat je container op de inzameldag in ieder geval voor 07.30 uur op de aangewezen plaatst staat. Let er wel even op dat je de kliko niet voor een in- of uitrit zet. Zo voorkom je dat je binnenkort meedoet met het programma ‘Bonje met de buren’.

Regels rondom de container

Stel je nu eens voor: je vertrekt vanavond voor een paar dagen naar Parijs, maar morgen wordt de container bij jou in de straat geleegd. Mag je dan de dag ervoor al de bak aan straat zetten en later pas weer op je eigen terrein zetten? Nee, de container mag je niet eerder op straat zetten of pas later, bijvoorbeeld na drie dagen, van de ophalen. Wordt jouw afval op dinsdag opgehaald? Dan moet-ie dezelfde avond vóór 0.00 uur weggehaald zijn. Dat lezen we op de website van Afvalstoffendienst.

En nu?

Dus ga je binnenkort op vakantie, een weekendje weg of heb je geen zin om de bak aan straat te zetten? Kijk je buurman, schoonmoeder of partner even lief aan. Dan is er geen vuiltje aan de lucht. Denk je nu toch: boeiend. Niet handig, want je kunt een boete krijgen als de bak te lang buiten staat. Wil je meer weten over het aanbieden van afval? Op de site van de gemeente lees je er alles over.

Lees ook:

afval scheiden

MAG DAT: kun je straf krijgen als je je afval niet goed scheidt?

We vertelden jullie vorige week in onze MAG DAT-rubriek dat je niet zomaar je afval de avond voor de...
plastic afval grijze container vuilnis feestdagen Den Bosch

MAG DAT: je plastic afval in de grijze container doen?

Regels zijn er genoeg, maar best vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat wel of niet mag. Daarom vr...
plastic afval grijze container vuilnis feestdagen Den Bosch

MAG DAT: je afval de avond vóór de ophaaldag buiten zetten in Den Bosch?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

Meer over

Gemeente

adv.