Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: fietsen in de Hinthamerstraat?

Door Myrthe van Munster 14 september 2019

Je kent het wel: op een drukke middag kom je een winkel uit in de Hinthamerstraat en je wilt oversteken. Voor je het weet staat er een fietser voor je neus die een noodstop moest maken omdat hij of zij bijna tegen je aan fietste. Of misschien ben jij wel degene op de fiets. Mag je eigenlijk wel fietsen in de Hinthamerstraat? Dit vroegen jullie vaak aan ons en dus zochten wij dit voor je uit.

Het is je vast weleens opgevallen dat fietsers bijzondere manoeuvres uit moeten halen om door de Hinthamerpromenade heen te komen tijdens drukke weekenddagen. Sommigen stappen af, anderen proberen krampachtig door de menigte heen te komen in de hoop dat ze tegen niemand aanrijden. Soms roept iemand je na. Het is dus wel een uitdaging voor de fietsers onder ons om via de Hinthamerstraat ergens anders in de stad te komen.

Bord

Aan het begin van de Hinthamerstraat, vanuit de Markt, staan er geen borden over verboden op fietsen. Wel staat er een erfbord aan de andere kant en daaronder weer een bord met een rode cirkel. Dat klinkt alsof je er niet in mag… Maar dan komt het: “Fietsen toegestaan, snorfietsen niet’. En vervolgens ‘uitgezonderd bestemmingsverkeer tussen 7.00 – 12.00 uur en 18.00 – 20.00 uur’. Dus bestemmingsverkeer, bijvoorbeeld een vrachtwagen met vracht, mag tijdens winkeltijden de straat niet in.

(tekst loopt door onder foto)

Bordje in de Hinthamerstraat
Het bord in de Hinthamerstraat. Foto: indebuurt Den Bosch

We hebben het voor de zekerheid even nagevraagd aan de gemeente. Carlos van der Borg, persvoorlichter: “In de binnenstad mag overal gefietst worden. Ook over de Hinthamerstraat (of Hinthamerpromenade). Vroeger mocht je na 12 uur niet over de promenade fietsen.” In het Brabants Dagblad lezen we dat je dit mag sinds 2008. Aha! Goed om te weten.

Vraag jij je ook weleens af of iets mag? Laat het ons weten in de comments of stuur een mailtje naar [email protected]. Wellicht beantwoorden wij jouw vraag in onze rubriek MAG DAT?.

Lees ook: 

camper deur

MAG DAT: je camper of caravan voor de deur parkeren in Den Bosch

De zomervakantie komt in rap tempo dichterbij, het weer is er in ieder geval al. Caravans en campers...
appverbod verkeersboetes voor fietsers appen

8 x verkeersboetes voor fietsers in Den Bosch waar je van schrikt

Stel je voor: je komt uit de Roels gerold en hebt lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima toch, ...

Dit betekenen die blauwe fietsjes op de stoep aan de Hooge Steenweg

De gemeente maakte op donderdag 29 augustus speciale 'vakmarkeringen' voor de ingang van de Mc Donal...

“”

“”

“”

“”

Meer over

Gemeente

adv.