Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: alcohol op straat drinken – dit zijn de regels

Door Marloes van Vliet 7 juni 2018

Vlak voordat je de kroeg induikt, snel nog even je biertje leegdrinken. Een welbekend BVO’tje (biertje voor onderweg), geliefd onder vele Bossche café-gangers. Lijkt heel onschuldig, maar mag je eigenlijk wel alcohol drinken in het openbaar? Wij zochten het uit!

Met een verbod om in het openbaar alcohol te drinken in een groot gedeelte van de Hinthamerstraat en omgeving wil de gemeente een einde maken aan ‘grote overlast voor bewoners, ondernemers en bezoekers’. Ook mag je daar sinds 2017 niet meer aankomen met aangebroken flessen of blikjes met drank. Dit houdt dus in dat jij jouw biertje, wijntje of andere alcoholische versnapering gewoon thuis moet opdrinken voordat je de kroeg induikt.

Horecaterrassen

Het gebied waar het om gaat is het gedeelte van de Hinthamerstraat tussen de Sint Josephstraat, Torenstraat en de Zuid-Willemsvaart. De aanpak geldt daarnaast voor de Casinotruin, in den Boerenmouw, Louwensche Poort, Zuster van Orthenpoort, en Schilderstraat. Ook ‘drooggelegd’ zijn Achter De Exters, Achter De Drie Mollen, St.-Jacobstraat, Mgr. Prinsenstraat, Clarastraat en St. Janskerkhof. Lees meer op de website van het Brabants Dagblad.

En een wijntje in het park?

Maar hoe zit het dan in het park? Het komt waarschijnlijk als een verrassing, maar volgens de wet mag je daar ook geen alcohol nuttigen. Gelukkig geldt hier een oer-Hollands gedoogbeleid. Een wijntje in het park is geen probleem, zolang je geen overlast veroorzaakt. Een beetje rustig aan, dus!

Wil je toch wel gewoon genieten van een lekker biertje? Dat kan natuurlijk prima, op een van deze terrassen bijvoorbeeld:

Dit zijn de leukste Bossche terrassen (volgens jullie!)

Lees ook:

bonnetjes

MAG DAT: kassabonnetjes bij het oud papier gooien of niet?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
puthuis-met-stadhuis

MAG DAT: Leden werven en flyeren in de binnenstad?

“Mevrouw, leest u weleens de krant?” “Wilt u meewerken aan een smaaktest?” “Wilt u minder betalen vo...

MAG DAT: kun je zomaar een bankje op de stoep voor je huis zetten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

 

Meer over

Gemeente

adv.