MAG DAT: je drankkarton bij het oud papier gooien?

Door Marèl Holtermans 8 februari 2019

Soms weten we niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je eigenlijk je lege drankkarton bij het oud papier gooien?

Net een pak chocomel leeggedronken of knal je er weer een pak melk doorheen? Lekker, zeg! Je vouwt het karton op en spoelt het waar nodig eventjes uit. Hoppa, tijd om de verpakking weg te gooien. Tja, doe je dat bij het oud papier, plastic of toch restafval? Je besluit dat er toch echt papier aan de buitenkant zit en gooit het drankkarton dus bij het oud papier. Maar… MAG DAT?

PMD

Nee, het drankkarton hoort bij PMD, zo legt de gemeente uit. Wist je dat de D in deze afkorting zelfs staat voor drankkartons? PMD staat niet alleen voor plastic afval, maar plastic verpakkingen, metaal & blik en dus ook drankkartons. Goed om te weten!

Knaloranje

De PMD-bakken zijn niet zo moeilijk te herkennen, want ze zijn knaloranje. Bewoners van een flat of appartementencomplex vinden deze bij de containers in de buurt. Heb je echt gigantisch veel drankkartons opgespaard of zit de container veel te ver? Dan kun je ze ook dumpen in de supermarkt. Heb je een duocontainer dan mag het karton in het oranje gedeelte. Handig!

Speciale container

Het kan ook gebeuren dat je elke week een hele lading aan drankkartons en plastic hebt. Bestaat jouw gezin uit minimaal vier personen? Dan maak je misschien kans op een speciale container voor PMD. Wie weet past alles dan eindelijk wel in één keer in de container.

Lees ook:

autoruit krabben

MAG DAT: autorijden terwijl je niet álle ruiten volledig schoon hebt gekrabd?

Het lijkt misschien een open deur, maar je ziet vaak genoeg mensen rijden die de regels rondom autor...
posters ophangen den bosch

MAG DAT: zomaar ergens een poster plakken in Den Bosch?

Je organiseert een evenement en wilt daar aandacht voor. Dan kan je natuurlijk indebuurt tippen of j...
lake-1828427_1280-800x500

MAG DAT: overal in Den Bosch as van een overledene uitstrooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.